Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

4,5 MWp σε Νέες Φωτοβολταϊκές Εγκαταστάσεις από την ADVARTIA


Την υλοποίηση νέων Φ/Β μονάδων συνολικής ισχύος 4,5MWp μέσα στο 3ο τρίμηνο 2012 ανέλαβε η ADVARTIA, συνεχίζοντας δυναμικά την επιτυχημένη της πορεία στην κατασκευή Φ/Β σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει ξεκινήσει την κατασκευή 1 έργου ισχύος 1,8MWp στη Λάρισα, 2 έργων ισχύος 500KWp το καθένα σε Χαλκιδική και Τρίπολη, καθώς και 2 έργων ισχύος 100KWp έκαστο σε Λαμία και Θεσσαλονίκη.
Επίσης, έχει υπογράψει για την κατασκευή Φ/Β σταθμών συνολικής ισχύος 1,5MWp σε Αχαΐα, Λακωνία, Σέρρες και Κιλκίς, η οποία πρόκειται να αρχίσει από τέλη Σεπτεμβρίου βάσει χρονοδιαγράμματος.
Παράλληλα, η ADVARTIA έχει δημιουργήσει την ACTIS, μία πλατφόρμα ολοκληρωμένης διαχείρισης Φ/Β επενδύσεων, που διασφαλίζει την άρτια λειτουργία και συντήρηση (Operation & Maintenance, Ο&Μ) πολλαπλών και γεωγραφικά κατανεμημένων Φ/Β σταθμών μέσω του ευφυούς, κεντρικού συστήματος διαχείρισης ACTIS, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να έχουν απομακρυσμένη και συνεχή πρόσβαση, μέσω διαδικτύου, στις Φ/Β μονάδες, προκειμένου να ελέγχουν και να επιτηρούν τη μέγιστη ενεργειακή παραγωγή με ελαχιστοποίηση του επενδυτικού κινδύνου. Δεν πρόκειται για ένα απλό λογισμικό παρακολούθησης και τηλεπιτήρησης, αλλά για μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα συνολικής διαχείρισης Φ/Β επενδύσεων (Asset Management).
Η ADVARTIA έχει ήδη αναπτύξει εκτεταμένο δίκτυο Ο&Μ και διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή Φ/Β πάρκα συνολικής ισχύος 47ΜW σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ειδικότερα, η εταιρεία εγγυάται την ομαλή λειτουργία, μεγιστοποίηση της παραγόμενης ενέργειας, προγραμματισμένη συντήρηση και άμεση επέμβαση σε περίπτωση σφαλμάτων σε Φ/Β μονάδες συνολικής ισχύος 7MWp στην Ελλάδα, 26MWp στην Ιταλία, 10MWp στο Βέλγιο και 4ΜWp στη Σλοβακία.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου