Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Energean Oil & Gas: Δυναμική Συμμετοχή σε Συνεργασία με Μεγάλους Διεθνείς «Παίκτες» στον Διαγωνισμό Open Door


Ενδεικτική του διαρκούς και όλο και πιο σοβαρού ενδιαφέροντός της για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Ελλάδα, αλλά και της αυξημένης διεθνούς αξιοπιστίας της, είναι η συμμετοχή της Energean Oil & Gas, σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού στον πρόσφατο διαγωνισμό Open Door στην Δ. Ελλάδα.

Ήδη, άλλωστε, η Energean Oil & Gas, ως βασικός μέτοχος της Kavala Oil, η οποία εκμεταλλεύεται το μοναδικό, σήμερα, παραγωγικό κοίτασμα πετρελαίου στην Ελλάδα, στον Πρίνο.

Στον διαγωνισμό για έρευνες στην υδρογονανθράκων στην Δυτική Ελλάδα (Ιωάννινα, Κατάκολο, Πατραϊκός), η Energean Oil & Gas κατέθεσε προσφορές σε συνεργασίας με τρεις καθιερωμένες και ιδιαίτερα δραστήριες διεθνώς εταιρείες του πετρελαϊκού κλάδου. Πρόκειται για την Schlumberger (από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο τεχνικών υπηρεσιών για έρευνες υδρογονανθράκων), την καναδική Petra Petroleum Inc . και την βρετανική Trajan Oil & Gas.
Η Energean, έχοντας ήδη μεγάλη εμπειρία στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης υδρογονανθράκων, συμμετέχει στον διαγωνισμό και στις τρεις παραπάνω περιοχές με διαφορετική σύνθεση σε κάθε μία. Συγκεκριμένα, για την περιοχή Ιωαννίνων κατέθεσε προσφορά μαζί με τις Petra Petroleum και Schlumberger, ενώ για την περιοχή Κατάκολου και για τον Πατραϊκό Κόλπο μαζί με τις Trajan Oil και Schlumberger. Κριτήριο επιλογής του “μείγματος” συνεργασίας σε καθεμία από τις παραπάνω περιπτώσεις ήταν η σε βάθος μελέτη των ιδιαιτεροτήτων κάθε κοιτάσματος, με αποτέλεσμα την επιλογή των πλέον κατάλληλων εταιρειών.

Όπως, άλλωστε σημειώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Μαθιός Ρήγας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ημερησία” (07/07/2012), “εκτιμούμε ότι αθροιστικά τα δυνατά μας σημεία -δικά μας και των συνεργατών μας Petra Petroleum, Trajan Oil & Gas και Schlumberger- είναι η γνώση της τοπικής αγοράς και της γεωλογίας της, η κορυφαία τεχνογνωσία και η μακρόχρονη αποδεδειγμένη εμπειρία στην ασφαλή διαχείριση ερευνητικών/πετρελαϊκών εργασιών ειδικά δε, σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές, καθώς και οι αγαστές σχέσεις συνύπαρξης με τοπικές κοινωνίες”.

Οι εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται η Energean Oil & Gas στον διαγωνισμό Open Door, για τον οποίο η προθεσμία υποβολής προσφορών έληξε στις 2 Ιουλίου, είναι οι παρακάτω:
H Schlumberger , είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών και τεχνολογίας στην αγορά υδρογονανθράκων, ενώ διαχειρίζεται ολοκληρωμένα έργα ( integrated project management) για την παραγωγή και τη μεγιστοποίηση της απόληψης των αποθεμάτων σε μια ευρεία γκάμα πελατών στην αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η Schlumberger διαθέτει γραφεία στο Houston (έδρα), το Παρίσι και τη Χάγη, ενώ απασχολεί 113.000 άτομα σε 85 χώρες. Για το οικονομικό έτος 2011 τα λειτουργικά της έσοδα ανήλθαν σε $39.54 δισεκατομμύρια. Στις παραπάνω συμμετοχές η Schlumberger θα είναι ο technical partner.
Η Petra Petroleum Inc ., είναι Καναδική εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης πετρελαίου, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Τορόντο. Η Petra διαθέτει επενδυτικό ενδιαφέρον για αναδυόμενες ή ανεξερεύνητες περιοχές κυρίως στη Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειο και Βόρειο Αφρική. Η εταιρεία είχε υποβάλλει συμμετοχή και στον 2ο γύρο παραχωρήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ διαθέτει εξειδικευμένη εμπειρία σε περιοχές με τα χαρακτηριστικά των Ιωαννίνων.
Η Εταιρεία Trajan Oil & Gas δημιουργήθηκε το 2010 από τον κ. Michael Seymour ( Director), γεωλόγο με 40ετή εμπειρία στον κλάδο και ιδιαίτερη γνώση της αντίστοιχης δομής της ή Ελλάδας. Η Εταιρεία έχει ως κύρια δραστηριότητα την έρευνα υδρογονανθράκων στην Κεντρική Ευρώπη και την κεντρική/ανατολική Μεσόγειο και διαθέτει μια κορυφαία ομάδα στελεχών με μακρόχρονη εμπειρία στον κλάδο.
Ο Michael Saymour ήταν επίσης ο ιδρυτής της Aurelian Oil & Gas, ενώ ήταν από τους βασικούς συντελεστές της ανακάλυψης τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Αυστραλία με την εταιρεία Burmah Oil απ’ όπου και ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στις αρχές του 1970. Μετά τη συνεργασία του με την Conoco και την Kerr McGee, ασχολήθηκε ενεργά με τις επιχειρήσεις ιδρύοντας την Moray Petroleum (εξαγοράστηκε από την Saxon), την Teredo Petroleum (εξαγοράστηκε από την Cairn), Medusa Oil & Gas (εξαγοράστηκε από την Ramco).
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου