Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Τεχνικές Λύσεις της Schneider Electric σε Τρία Νέα Φωτοβολταϊκά Πάρκα


Η Schneider Electric συνεισέφερε με τις τεχνικές της λύσεις που αφορούν σε φωτοβολταϊκά συστήματα στην κατασκευή 3 νέων φωτοβολταϊκών πάρκων στην Ελλάδα σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία για την κατασκευή των έργων, CANTREVA ΕΠΕ. Τα συγκεκριμένα έργα κατασκευάστηκαν από την Enel Green Power (EGP), εταιρεία του Ομίλου Enel, η οποία είναι απόλυτα προσανατολισμένη στην ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σε διεθνές επίπεδο. Η EGP λειτουργεί και τα τρία προαναφερθέντα έργα.
Το πρώτο έργο, «Καβάσιλα», έχει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 4,9 MW και βρίσκεται στην περιοχή της Αχαΐας. Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να παράγει περίπου 6,5 εκατ. kWh σε ετήσιο επίπεδο.
Το δεύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο, «Λιμνοχώρι», το οποίο έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία, έχει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 4,8 MW και πρόκειται να παράγει περίπου 6 εκατομμύρια kWh/χρόνο.
Τέλος, το τρίτο φωτοβολταϊκό πάρκο της EGP, το «Ηλιακό Πάρκο Κορίνθου», που βρίσκεται στην περιοχή της Κορίνθου, έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία, έχει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 2,8 MW και πρόκειται να παράγει περίπου 3,5 εκατομμύρια kWh/χρόνο.
Η Schneider Electric προσέφερε ολοκληρωμένες λύσε ις για τις παραπάνω εγκαταστάσεις, όπως πλήρεις οικίσκους ανύψωσης ΧΤ/ΜΤ (PV Box) με ενσωματωμένους αντιστροφείς της σειράς Xantrex, Κεντρικό οικίσκο διασύνδεσης με το δίκτυο της Μέσης Τάσης, Μετασχηματιστές, πίνακες προστασίας στοιχεισειρών (array box), αλλά και τα απαραίτητα συστήματα και υπηρεσίες υποστήριξης, όπως σύστημα καταγραφής και απομακρυσμένης παρακολούθησης συμβάντων και ηλεκτρικών/φυσικών μεγεθών του πάρκου, υπολογισμό απόδοσης επένδυσης (performance ratio), ελέγχους και εργασίες ενεργοποίησης του πάρκου.
Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου