Τρίτη 20 Απριλίου 2010

«Πράσινο» πακέτο 550 εκατ. € στα νησιά του Αιγαίου

«Πράσινες» επενδύσεις αξίας άνω των 550 εκατ. ευρώ στα νησιά του Αιγαίου προανήγγειλε ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομίας Σταύρος Αρναουτάκης από τη Μήλο.

Τα έργα θα χρηματοδοτούνται από κοινοτικά κονδύλια (ΕΣΠΑ) αλλά και από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Από το πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου προωθούνται στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου επενδύσεις υποδομών, ψηφιακής σύγκλισης, επιχειρηματικότητας και αειφόρου ανάπτυξης αξίας 280 εκατ. ευρώ.

Επίσης, υλοποιείται πρόγραμμα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που θα περιλαμβάνει 210 έργα μεταφορών, περιβάλλοντος, πολιτισμού, τουρισμού, εκπαίδευσης και υγείας, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 250 εκατ. ευρώ. Ηδη έχουν υπογραφεί συμβάσεις για 21 έργα αξίας 16,7 εκατ. ευρώ.

Προωθούνται ακόμη σε 10 νησιά Ολοκληρωμένα Περιβαλλοντικά Επιχειρηματικά Πάρκα, έργα αξίας 7 εκατ. ευρώ για την τόνωση της τουριστικής κίνησης στις Κυκλάδες και επενδύσεις αποκατάστασης ζημιών στα λιμάνια της Τήνου, της Ανδρου, των Κουφονησίων, της Αμοργού και της Δονούσας (7 εκατ. ευρώ).

Σε στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται πρόγραμμα υλοποίησης μονάδων αφαλάτωσης σε 16 νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, μέσω συμπράξεων με ιδιώτες। Διερευνάται η δυνατότητα εγκατάστασης μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και η ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων σε επίπεδο νησιωτικής μονάδας.

Πηγή enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου