Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Διυλιστήριο στο Ισραήλ Υπέγραψε Συμφωνία Προμήθειας Αερίου Από το Λεβιάθαν για 15 Έτη

Η ισραηλινή εταιρεία καυσίμων, Paz Oil Company Ltd., ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η διυλιστική θυγατρική της, Paz Ashdod Oil Refinery, υπέγραψε συμφωνία προμήθειας φυσικού αερίου από το Λεβιάθαν με τους εταίρους εκμετάλλευσης του κοιτάσματος.
Οι όροι της συμφωνίας προβλέπουν ότι οι εταίροι του Λεβιάθαν θα παράσχουν στην Paz Ashdod Oil Refinery 3,12 bcm αερίου για 15 χρόνια ή εναλλακτικά μέχρι να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της μονάδα; διύλισης της Paz σε φυσικό αέριο.

Η Paz εκτιμά ότι η συνολική αξία της συμφωνίας θα ανέλθει στα 700 εκατ. δολ., με την προϋπόθεση ότι το διυλιστήριο της Paz Ashdod Oil Refinery θα χρειαστεί την ποσότητα αερίου που προβλέπει η ρήτρα " take or pay" του συμβολαίου. Βάσει των όρων του συμβολαίου η τιμή του αερίου συμφωνήθηκε στα 6,20 ανά θερμική μονάδα.
Η εταιρεία ξεκαθαρίζει, ωστόσο, ότι η οικονομική αξία των ποσοτήτων θα εξαρτηθεί, στην ουσία, από μια σειρά παραγόντων, στους οποίους περιλαμβάνεται η ποσότητα φυσικού αερίου που τελικά θα αγοράσει, η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου τύπου Brent, καθώς και οι ταρίφες της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.
Από την πλευρά της Noble Energy, ο διευθυντής της εταιρείας στο Ισραήλ, Bini Zomer, δήλωσε, σχολιάζοντας την συμφωνία με την Paz Oil: «Η Noble με ευχαρίστηση συνεχίζει την μακρά της συνεργασία με την βιομηχανία του Ισραήλ. Αυτό το νέο συμβόλαιο του Λεβιάθαν σηματοδοτεί την συνεχή μας δέσμευση στην προμήθεια της εγχώριας αγοράς και μάς φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην τελική επενδυτική απόφαση».
Υπενθυμίζεται ότι οι εταίροι της κοινοπραξίας του Λεβιάθαν είναι οι εταιρείες Noble Energy Inc. (39.66%), οι εταιρείες Avner Oil and Gas LP and Delek Drilling LP της Delek Group Ltd. (με 22.67% η καθεμία ) και η Ratio Oil Exploration LP (15%).
Η Paz Ashdod Oil Refinery δραστηριοποιείται στην παραγωγή προϊόντων διύλισης και στην ηλεκτροπαραγωγή τόσο για ιδιοκατανάλωση όσο και για πώληση σε εξωτερικούς πελάτες .

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου