Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Κρίσιμη Συνάντηση Σταθάκη - Ναζίροφ για τον ΔΕΣΦΑ

Με τον αντιπρόεδρο Επενδύσεων της SOCAR κ. Ελχάντ Ναζίροφθα συναντηθεί αύριο Τρίτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, προκειμένου να λυθεί ο γόρδιος δεσμός για την πώληση του ΔΕΣΦΑ.
Μετά την τροπολογία Σκουρλέτη, η οποία είχε μειώσει την περιουσιακή βάση της εταιρείας, είχε ανανεωθεί η ισχύς της εγγυητικής επιταγής της SOCAR έως το τέλος Νοεμβρίου, προκειμένου να γίνουν οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών και να βρεθεί λύση για την εξαγορά του 66% των μετοχών του Διαχειριστή.

Ωστόσο, παρά τη διορθωτική κίνηση της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) που είχε καταφέρει να αυξήσει για τον ΔΕΣΦΑ τα ανακτήσιμα ποσά για επενδύσεις της περιόδου 2006 -2015 και να μειώσει τον χρόνο ανάκτησης, η ελληνική πλευρά και οι επενδυτές δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία.
Ο κ. Ναζίροφ, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος φτάνει εσπευσμένα σήμερα Δευτέρα στην Αθήνα, καθώς οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων της ελληνικής πλευράς και των αγοραστών (της SOCAR και της ιταλικής SNAM) κινδυνεύουν να καταλήξουν σε ναυάγιο.
Το ποσοστό που διεκδικεί η ιταλική εταιρεία δεν είναι ακόμη γνωστό, ωστόσο δεν αποκλείεται να ξεπεράσει το 17%, το οποίο είναι το ελάχιστο προκειμένου το ποσοστό μετοχών της αζέρικης εταιρείας να μην ξεπεράσει το 49%, όπως ορίζει η DG Com (Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ).

(Πηγή: Το Βήμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου