Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Πρόεδρος ENTSO-E: «Η Σύζευξη των Αγορών Ενέργειας θα Ωφελήσει την Κοινωνία»

«Η ανάπτυξη και η σύζευξη των αγορών ενέργειας θα ωφελήσουν την κοινωνία», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου των Διαχειριστών Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ENTSO-E), Peder Andreasen, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην EurActiv.
Ο κ. Andreasen αναφέρθηκε στις προκλήσεις αλλά και στις ευκαιρίες που υπάρχουν στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης στον τομέα της ενέργειας. 
Ωστόσο, σημείωσε ότι η περιφερειακή συνεργασία αποτελεί «εργαλειοθήκη» η οποία αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη τόσο στους εμπόρους όσο και στους καταναλωτές.
Εκτενή αναφορά έκανε και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, επισημαίνοντας ότι η συνεργασία αποτελεί το κλειδί για την εισαγωγή ανανεώσιμης ενέργειας «με οικονομικά αποδοτικούς τρόπους, χωρίς να θυσιάζεται την ασφάλεια των αποθεμάτων».
Επιπλέον, ο πρόεδρος του ENTSO-E χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Κομισιόν να θέσει τον καταναλωτή στο επίκεντρο, δίνοντάς του έναν πιο ενεργό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας, και προέτρεψε τον αρμόδιο Επίτροπο για την Ενεργειακή Ένωση, Μάρος Σέφκοβιτς, να συνεχίσει την ανάπτυξη της εν λόγω αγοράς.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου