Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Μέσα στο Πρώτο Εξάμηνο του 2017 θα Λειτουργήσει το Νέο Εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Ρόδο


Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Ρόδο, στην περιοχή Πρασονήσι.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έγινε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος της Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο  Διευθυντής Τεχνικών της ΔΕΗ, Σπύρος Πλατής, ο οποίος έχει και την γενική εποπτεία του έργου, ο Διευθυντής Κατανομής της ΔΕΗ, Βασίλης Μαλανδρής, ο εργοταξιάρχης και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ, Γρηγόρης Χαραλαμπόπουλος, καθώς και οι υπεργολάβοι του έργου.
Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Ροδιακή», ο δήμαρχος ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον υπεύθυνο έργων της ΔΕΗ Σπυρίδωνα Πλατή και τους επιβλέποντες μηχανικούς της κατασκευάστριας εταιρείας για το γεγονός της ολοκλήρωσης σχεδόν όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων και για την πλήρη λειτουργία του εργοστασίου που αναμένεται να γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ολοκληρωθεί ήδη η μεταφορά και η εγκατάσταση των επτά μηχανών ισχύος 16,5 μεγαβάτ η κάθε μία, με τις αντίστοιχες γεννήτριες.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Πλατή, παρά τα αρκετά προβλήματα που έχουν προκύψει αυτό το διάστημα, εξακολουθούν να βρίσκονται εντός χρονοδιαγράμματος.

Σημαντικό είναι ότι στο νέο εργοστάσιο θα δημιουργηθούν 110 νέες θέσεις εργασίας με κριτήριο εντοπιότητας, γεγονός που θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Επιπλέον, η ελάττωση λειτουργίας του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Σορωνή, αναμένεται να περιορίσει σε σημαντικό βαθμό την όχληση στις γύρω περιοχές.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου