Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Έρχεται «Κύμα» από Deals στην Πετρελαϊκή Βιομηχανία

 Μολονότι η πετρελαϊκή βιομηχανία είναι στη δίνη των αναδιαρθρώσεων και αρκετές εταιρείες αντιμετωπίζουν ακόμα και τον κίνδυνο της πτώχευσης, πολλοί αναλυτές εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τις προοπτικές της βιομηχανίας, εκτιμώντας ότι έρχεται «κύμα» από επιχειρηματικά deals.
«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια κάποια αισιοδοξία και εργαζόμαστε επάνω σε αρκετές συμφωνίες που μπορεί να υλοποιηθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες», δηλώνει στέλεχος της Pareto Securities, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η εξαγορά της Northern Offshore από την Shandong Offshore International για 1,3 δισ. κορώνες (153 εκατ. δολάρια) και η απόκτηση των Premier Oil Norge και Svenska Petroleum Exploration από την Det Norske Oljeselskap, ξεχωρίζουν ως σπάνιες συμφωνίες τους τελευταίους 12 μήνες.
Οι εταιρίες έχουν βρεθεί εκτεθειμένες σε αναδιαρθρώσεις και χρεοκοπίες, καθώς τα μετρητά λιγοστεύουν. Ωστόσο, αυτό ενδέχεται να αλλάξει λόγω μιας ανάκαμψης του αργού Brent τον Ιανουάριο, περίπου στα 40 δολάρια το βαρέλι από 27, η οποία έχει πυροδοτήσει την αισιοδοξία των χρηματοπιστωτικών αγορών.
Αν και κάποιες εταιρίες θα συνεχίζουν να αγωνίζονται, οι πιο σταθερές αγορές έχουν φέρει πιθανούς αγοραστές και πωλητές  πιο κοντά σε συμφωνίες. «Όλοι εύχονται να αγοράσουν ποιοτικές εταιρίες σε μειωμένες τιμές», ανέφερε ο Jomaas, «αλλά σπάνια το καταφέρνουν αυτό», πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.
Περισσότερες αναδιαρθρώσεις και χρεοκοπίες το 2016 θα προσφέρουν τη βάση για ενοποίηση, υποστήριξε ο Jomaas. Αυτό αναμένεται να προσελκύσει επενδυτές με πολύ κεφάλαιο, όπως special situations funds, hedge funds και private equity funds, που αναμένουν να μπουν στην αγορά.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου