Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Κατά του Brexit οι Βρετανοί Περιβαλλοντολόγοι, Σύμφωνα με Δημοσκόπηση


Δημοσκόπηση που διεξήχθη από την edie.net που συνεργάζεται με την EurActiv έδειξε ότι η πλειοψηφία των αναγνωστών της, θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το δημοψήφισμα θα λάβει χώρα στις 23 Ιουνίου, και περισσότεροι από το 80% είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.
Όπως μεταδίδει το EurActiv, η δημοσκόπηση των αναγνωστών ξεκίνησε την 1η Μαρτίου και αποκάλυψε ότι το 81% των 161 ερωτηθέντων θα ψηφίσει για να παραμείνουν στην ΕΕ, με μόλις το 15% να δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν για Brexit ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 4%.

Η δημοσκόπηση δίνει μια παρόμοια εικόνα με εκείνη μιας άλλης νέας έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Οικολογίας και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (CIEEM) – που εκπροσωπεί διευθυντικά στελέχη και εμπειρογνώμονες από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στον τομέα του περιβάλλοντος – η οποία διαπίστωσε ότι το 93% των μελών του επίσης θα ψήφιζαν για να παραμείνουν στην ΕΕ.
Και οι δυο δημοσκοπήσεις υποδηλώνουν ότι η νομοθεσία της ΕΕ υποστηρίζει τη μετάβαση της Βρετανίας σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και ότι μια έξοδος θα μπορούσε να επιδεινώσει μια ήδη ζοφερή προοπτική για το μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα της Βρετανίας.
Σύμφωνα με τα μέλη της CIEEM, η νομοθεσία της ΕΕ είναι «ευεργετική» για το φυσικό περιβάλλον του Ηνωμένου Βασιλείου, με το 85% να πιστεύει ότι οι τρέχουσες πολιτικές του Ηνωμένου Βασιλείου που αφορούν στο περιβάλλον, δεν θα είχαν εφαρμοστεί σε ένα αποτελεσματικό επίπεδο αν είχαν προταθεί εκτός της ΕΕ.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου