Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΗΠΑ: Θετική Υποδοχή της Αγοράς στις Αυξήσεις Κεφαλαίου των Εταιρειών Πετρελαίου


Αν και κανείς θα περίμενε ότι οι επενδυτές θα αντιδρούσαν αρνητικά στις ανακοινώσεις για αυξήσεις κεφαλαίου από τις εταιρείες εξόρυξης και παραγωγής αργού, εντούτοις πάνω από 12 εταιρείες του κλάδου στις ΗΠΑ είδαν να ανταμείβεται η στρατηγική τους.

Συνολικά 15 εταιρείες έχουν προχωρήσει από τις αρχές του έτους σε αυξήσεις κεφαλαίου, αντλώντας πάνω από 10 δισ. δολάρια.
 Μολονότι η έκδοση νέων μετοχών απομειώνει την αξία των τίτλων που κατέχουν οι υφιστάμενοι μέτοχοι, ωστόσο οι τιμές των μετοχών των περισσότερων εξ αυτών των εταιρειών σημείωσαν υψηλά κέρδη, υπεραποδίδοντας έναντι του κλαδικού δείκτη των εταιρειών παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και έναντι του ευρύτερου δείκτη του Standard & Poor's με τις εταιρείες του ενεργειακού τομέα.

Αυτό το φαινόμενο οφείλεται και στο γεγονός ότι με τις αυξήσεις κεφαλαίου οι εταιρείες αυτές ενισχύουν τους ισολογισμούς τους, σε μία περίοδο που εντείνονται οι ανησυχίες για έναν κλάδο που μεταξύ άλλων έχει και τεράστια δανειακή επιβάρυνση. 

Οι ισχυρότερες εταιρείες στον κλάδο θεωρούνται αυτές που μπορούν να αντλήσουν νέα κεφάλαια, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία. Βεβαίως, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, αυτό δεν σημαίνει ότι θα ακολουθήσει στον κλάδο ένα «κύμα» από αυξήσεις κεφαλαίου.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου