Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

TAP: Σε Bonatti - J&P Άβαξ και Spiecapag η Κατασκευή του Ελληνικού Τμήματος του Αγωγού


Η κοινοπραξία του TAP προχώρησε στην ανάθεση των συμβάσεων που αφορούν τη μελέτη, την προμήθεια και την κατασκευή (EPC) περίπου 760 χλμ. χερσαίου αγωγού, διαμέτρου 48 ιντσών, σε Ελλάδα και Αλβανία.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η κατασκευή του TAP είναι χωρισμένη σε πέντε τμήματα- τρία στην Ελλάδα και δύο στην Αλβανία.
Η κοινοπραξία αποτελείται από την ιταλική Bonatti S.p.A. και την ελληνική J&P ΑΒΑΞ θα αναλάβει την κατασκευή δύο τμημάτων του αγωγού στη Βόρεια Ελλάδα. Τα τμήματα αυτά του αγωγού καλύπτουν περίπου 360 χλμ. και εκτείνονται μεταξύ της Καβάλας και της Ιεροπηγής, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η γαλλική Spiecapag θα αναλάβει την κατασκευή του τρίτου τμήματος, μήκους 185 χλμ, που εκτείνεται μεταξύ Κήπων και Καβάλα, καθώς και δύο τμήματα. στην Αλβανία (215 χλμ. συνολικά), που εκτείνονται μεταξύ Bilisht και Tropoje. Επίσης, η γαλλική εταιρεία θα την κατασκευή της διασύνδεσης του ΤΑΡ με τον αγωγό TANAP στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Στοχευμένη κινητοποίηση των αναδόχων θα ξεκινήσει άμεσα και θα συνεχιστεί στο B' τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου που προβλέπει έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στα μέσα του 2016. Οι εργολάβοι των συμβάσεων Μελέτης, Προμήθειας και Κατασκευής του ΤΑΡ θα έχουν την ευθύνη να εξασφαλίσουν την περαιτέρω συνεργασία υπεργολάβων για την υλοποίηση συγκεκριμένων τμημάτων της σύμβασης ανάθεσης.
Το προφίλ των αναδόχων
Σύμφωνα με τον Ian Bradshaw, Διευθύνοντα Σύμβουλο της TAP AG, «οι συμβάσεις για την κατασκευή του χερσαίου τμήματος του αγωγού είναι οι μεγαλύτερες που έχουν υπογραφεί. Θέλω να συγχαρώ τις Bonatti S.p.A., J & P ΑΒΑΞ Α.Ε. και SPIECAPAG για την υποβολή των προσφορών που δεν είναι μόνο τεχνικά άρτιες και ανταγωνιστικές, αλλά και σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα και τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου».
Η Bonatti αποτελεί provider στον κλάδο του πετρελαίου και φυσικού αερίου με 70 χρόνια εμπειρίας, ενώ κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων διεθνών εργολάβων αγωγών, με ένα ισχυρό ρεκόρ χιλιάδων χιλιομέτρων αγωγών σε όλο τον κόσμο.
Η J & P-ΑΒΑΞ είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους στην Ελλάδα, έχει επίσης εκτεταμένες δραστηριότητες στο εξωτερικό. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστηρίο από το 1994, διαθέτει πλούσια εμπειρία στην κατασκευή αγωγών για τη μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και θερμοηλεκτρικών σταθμών.
Η SPIECAPAG διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία, ενώ όλα αυτά τα χρόνια έχει παραδώσει με ασφάλεια πάνω από 50.000 χιλιόμετρα αγωγών. Σήμερα, είναι μια πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της Entrepose Group, μια εταιρεία του γαλλικού ομίλου VINCI.

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου