Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Ξεκινά η Κατασκευή του Πρώτου Διυλιστηρίου της Αρμενίας


Ο Γενικός Διευθυντής της αρμενικής ενεργειακής επιχείρησης Armoil ανακοίνωσε ότι σύντομα πρόκειται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια κατασκευής του πρώτου αρμενικού διυλιστηρίου στην πόλη Yeghvard της περιφέρειας Kotayk.

Το επενδυτικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε τρία στάδια και το συνολικό ύψος ανέρχεται σε 35 εκατ.δολ. Η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή και ο εξοπλισμός θα είναι γερμανικής, ιταλικής και ιρανικής προέλευσης.

Το πρώτο στάδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο του 2016 και ο προϋπολογισμός του προσεγγίζει τα 15 εκατ.δολ.

 Σε αρχική φάση θα καθίσταται δυνατή η επεξεργασία 15 χιλ. τόνων πετρελαίου μηχανών (engine oil) και 6 χιλ. τόνων πετρελαίου πίσσας (tar oil) σε ετήσια βάση, ενώ μελλοντικά θα ανακυκλώνονται τα κατάλοιπα και θα μετατρέπονται σε πρώτη ύλη λειτουργίας.

Η αρχική έκταση των εγκαταστάσεων θα είναι 5.000 τ.μ και αργότερα θα επεκταθεί σε 15.000 τ.μ και θα υπάρχουν επίγειες και υπόγειες αποθήκες συνολικής χωρητικότητας 20.000 τόνων.

Άμεσα μετά την έναρξη της λειτουργίας θα απασχοληθούν περίπου 150 εργαζόμενοι και ο αριθμός αυτός θα ανέλθει σε 350 μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης.

Το επενδυτικό πρόγραμμα ενεκρίθη από την Κυβέρνηση της Αρμενίας και χορηγήθηκε στην επιχείρηση απαλλαγή από τον Φ.Π.Α για την αρχική τριετία.

Η Armoil έχει αναπτύξει δραστηριότητες από το 2013 στην αγορά της Αρμενίας και των χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών και εισάγει πετρελαϊκά προϊόντα από τα ΗΑΕ, ενώ είναι επίσης ο επίσημος αντιπρόσωπος της εταιρείας Lubrex.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου