Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Με Τοπικούς Φορείς για τον Κόλπο της Κυπαρισσίας Συναντήθηκε ο Τσιρώνης

 Συνάντηση είχε, χθες 17 Μαρτίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργο Γεωργιόπουλο και εκπροσώπους των Δήμων και Αρχών της Ηλείας σχετικά με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του κόλπου της Κυπαρισσίας.
Στην συνάντηση, μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης εξέφρασαν και την αντίθεσή τους σε ορισμένες από τις διατάξεις του Σχεδίου Π.Δ. Ο κ. Τσιρώνης ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα τροποποίησης της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης και τόνισε ότι το Υπουργείο οφείλει να σεβαστεί τη γνωμοδότηση του ΣτΕ και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Επεσήμανε, τέλος, ότι όλες οι απόψεις θα κατατεθούν γραπτώς και θα εξεταστούν πολύ προσεκτικά, ώστε να ενσωματωθούν στο σχέδιο Π.Δ, εφόσον δεν αντίκεινται στην προστασία του περιβάλλοντος, στις υποχρεώσεις που έχει η χώρα απέναντι στους νόμους και στις δικαστικές αποφάσεις των Ανώτατων Δικαστηρίων.
Τόνισε δε ιδιαιτέρως, ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί εφαλτήριο ανάπτυξης και όχι τροχοπέδη. Η σημερινή εικόνα της περιοχής που είναι πολύ κατώτερη της αξίας της αποδεικνύει ότι η έλλειψη κανόνων υπονόμευσε την ανάπτυξη. Αντίθετα, η θέσπιση αντίστοιχων πάρκων διεθνώς συνοδεύτηκε από την απογείωση αξιών γης και ποιότητας του τουρισμού.

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου