Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Κρεμλίνο: Είμαστε Έτοιμοι για Νέο Πρότζεκτ Αγωγού Παρόμοιου με τον South Stream Αν οι Βρυξέλλες Δείξουν Ενδιαφέρον


Έτοιμη να εκπονήσει νέο πρότζεκτ αγωγού φυσικού αερίου μέσω της Μαύρης Θάλασσας, παρόμοιο με τον South Stream, αν η Κομισιόν δείξει ενδιαφέρον, δηλώνει η Ρωσία προς τις Βρυξέλλες διά στόματος του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντιμίτρυ Πεσκώφ.
«Τέτοια πρότζεκτ είναι αντικείμενο επεξεργασίας, συζητούνται από τους πιθανούς εταίρους, αλλά και πάλι το τέλος τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πόσο προβλέψιμη και εποικοδομητική θα είναι η συμπεριφορά της Κομισιόν», σύμφωνα με τον Πεσκώφ. «Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να επιβάλει τέτοια πρότζεκτ», συμπλήρωσε με νόημα.
«Η Ρωσία προτίθεται να το υλοποιήσει αν υπάρξει ενδιαφέρον. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί και από τη ρωσική πλευρά σε πολλές περιστάσεις», τόνισε ο εκπρόσωπος του Βλάντιμιρ Πούτιν.
«Φυσικά, τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια αγωγών παραμένουν ακόμη εκτός συναγωνισμού όσον αφορά την αξιοπιστία, και συνεπώς η ρωσική πλευρά, η Gazprom, συνεχίζουν να εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Πεσκώφ.

Αναφέρθηκε, επίσης, και στην πρόσφατη υπογραφή του Μνημονίου που «αναβιώνει» την «αναβίωση» το πρότζεκτ του αγωγού ITGI- Poseidonγια τη διέλευση ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδος.
Ο Πέσκωφ τόνισε, επίσης, ότι σήμερα «δεν υπάρχει κανένα πρότζεκτ … ανάλογο του South Stream» και συμπλήρωσε ότι αυτό «εγκαταλείφθηκε μετά από την ανάλογη στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Δεν ήταν η ρωσική πλευρά που είχε την πρωτοβουλία της ματαίωσης του πρότζεκτ», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου.
Παράλληλα, τόνισε ότι η Gazprom είχε ήδη δείξει το ενδιαφέρον της και ήταν πολύ ενεργά δεσμευμένη στην εφαρμογή του πρότζεκτ του South Stream. «Η απόφαση της Κομισιόν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη, ενώ έχουμε ήδη υπ’ όψιν μας τη στάση των Βουλγαρικών αρχών», κατέληξε ο Πεσκώφ.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου