Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Κύπρος: Αντιδράσεις για την Κάθοδο της Προέδρου της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων στις Βουλευτικές Εκλογές του Μαΐου


Μείζον πολιτικό ζήτημα εγείρεται από τη συμπερίληψη της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (Ε.Υ.Κ.) κ. Τούλας Ονουφρίου στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στις προσεχείς (22 Μαΐου) βουλευτικές εκλογές της Κύπρου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ.
Μετά και την αντίδραση της ΕΔΕΚ, το ΔΗΚΟ αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Είναι πραγματικά πρωτοφανές το γεγονός ότι εν ενεργεία Πρόεδρος Δ.Σ. Ημικρατικού Οργανισμού κατέρχεται ως κομματικός υποψήφιος σε βουλευτικές εκλογές.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο στέλεχος όπως και όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Κρατικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΕΥΚ) εγκρίθηκαν από τη Βουλή το 2014 λαμβάνοντας μεταξύ άλλων και τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης του ΔΗΣΥ ότι δεν κατείχαν καμία ενεργή κομματική ιδιότητα.
Δυστυχώς, η επιχειρούμενη κομματικοποίηση του κράτους από το ΔΗΣΥ επεκτείνεται και σε ορισμένους από τους κρισιμότερους τομείς του δημοσίου συμφέροντος όπως η πολιτική υδρογονανθράκων». 


Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου