Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Και Νέα Δημοπρασία Φυσικού Αερίου Από την Gazprom - 420 mcm για Χώρες της Βαλτικής


Επιτυχής ήταν η δημοπρασία πώλησης φυσικού αερίου για τα κράτη της Βαλτικής, που διενεργήθηκε από την Gazprom Export το διάστημα15-17 Μαρτίου. Σύμφωνα με τον εξαγωγικό κλάδο του ρωσικού κρατικού κολοσσού, ο συγκεκριμένος μηχανισμός πωλήσεων συμπληρώνει αποτελεσματικά το σύστημα των μακροπρόθεσμων συμβολαίων παροχής αερίου. Κατά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας, επιτεύχθηκαν συμφωνίες με έξι πελάτες για 80 παρτίδες και συνολική ποσότητα της τάξεως των 420 mcm.
«Καταφέραμε να πουλήσουμε περισσότερο από τα ¾ των συνολικών ποσοτήτων που προσφέρονται στην κατεύθυνση της Βαλτικής, γεγονός που έφερε τόσο επιπλέον έσοδα όσο και πολύτιμη εμπειρία», δήλωσε, από την πλευρά του ο Alexander Medvedev, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Gazprom’s.
«Τα αποτελέσματα της δημοπρασίας αποδεικνύουν ότι υπάρχει ανάγκη στην αγορά για εμπόριο αερίου μέσω δημοπρασιών, καθώς και το ότι ο μηχανισμός αυτός μπορεί να λειτουργήσει με επιτυχία και στην αγορά της Βαλτικής. Είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα και θα εφαρμόσουμε το συγκεκριμένο μοντέλο και σε άλλες αγορές αερίου της Ευρώπης», τόνισε, από την πλευρά της, η Elena Burmistrova, Γενική Διευθύντρια της Gazprom Export.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου