Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Μίζες και Από τα Σκουπίδια - Συλλήψεις για το ΧΥΤΑ Πάφου


Ραγδαίες εξελίξεις σημειώθηκαν χθες αναφορικά με το σταθμό ταφής του ΧΥΤΑ στην Πάφο. Η Αστυνομία μετά από αξιολόγηση στοιχείων που είχε στην κατοχή της και σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα, προχώρησε χθες σε πέντε συλλήψεις σε Λευκωσία και Πάφο, ενώ αναζητεί και έκτο πρόσωπο που βρίσκεται στην Ελλάδα.
Πρόκειται για την υπόθεση υπερχρεώσεων των αποβλήτων που μεταφέρονταν στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων στην Πάφο και για τα οποία γίνεται λόγος για παραχώρηση μιζών που φτάνουν σχεδόν το μισό εκατομμύριο ευρώ. Συλληφθέντες ως ύποπτοι είναι: Δημήτρης Πατσαλίδης οικονομικός διευθυντής του Δήμου Πάφου ο οποίος τελεί υπό διαθεσιμότητα για άλλη υπό διερεύνηση υπόθεση, Μιχάλης Μιχαήλ διευθυντής της εταιρείας «Helector» που διαχειρίζεται το ΧΥΤΑ, δύο γυναίκες υπάλληλοι της εταιρείας αυτής και ο τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας. Έκτο ένταλμα σύλληψης αφορά στον Γιάννη Κοκότση, γενικό διευθυντή της εταιρείας «Helector», ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα. Όσον αφορά στον τέως δήμαρχο Πάφου αναμενόταν η θέση του Γενικού Εισαγγελέα κατά πόσον θα συλλαμβανόταν, αφού είναι ήδη κατάδικος για άλλη υπόθεση και κρατείται εκτός των Κεντρικών Φυλακών.
Η επιχείρηση σύλληψης των τεσσάρων προσώπων έγινε χθες το πρωί από τα ΤΑΕ Αρχηγείου, Πάφου και Λεμεσού και η Αστυνομία διερευνά μεταξύ άλλων, υπόθεση που αφορά διαφθορά, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος. Μάλιστα γίνεται λόγος για ένα ποσό που φτάνει το μισό εκατομμυρίο ευρώ, που δόθηκε ώστε οικιακά απόβλητα να ζυγίζονται για περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι η πραγματική τους αξία με αποτέλεσμα να κοστίζει πολύ περισσότερα ο κάθε τόνος.

Σχετική έρευνα είχε διενεργήσει το υπουργείο Εσωτερικών και αφορούσε το βάρος των αποβλήτων που υπολογίζονται για την πληρωμή της εταιρείας που διαχειρίζεται τα οικιακά λύματα που διοχετεύονται στο ΧΥΤΑ Πάφου. Οι καταγγελίες που διαβιβάστηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών, έκαναν λόγο ότι το βάρος των σκουπιδιών δεν συνάδει με το βάρος που πληρώνει ο δήμος στον διαχειριστή.

Σήμερα οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στο Δικαστήριο Πάφου με σκοπό να ζητηθεί η κράτησή τους.


( http:// www. philenews. com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου