Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Σε Δημόσια Διαβούλευση η Τροποποίηση του Κώδικα του ΕΣΜΗΕ Σχετικά με το Ντίζελ στους Σταθμούς Φ. Αερίου


Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Προληπτικής Δράσης, που καταρτίστηκε από τη ΡΑΕ βάσει του Κανονισμού 994/2010 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της σχετικής διαβούλευσης επί της πρότασης νομοθετικής ρύθμισης και του σκεπτικού για τον προσδιορισμό Τέλους Ασφάλειας Εφοδιασμού, αναδείχθηκε η ανάγκη για την αποζημίωση των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν με εναλλακτικό καύσιμο (diesel), σε έκτακτες συνθήκες, στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους.
Στο πλαίσιο αυτό, καθίσταται αναγκαία η προσθήκη του ακόλουθου εδαφίου στο τέλος της παραγράφου 2 του Άρθρου 159 του ΚΔΣ:
«Κατά τη διάρκεια κρίσης επιπέδου έκτακτης ανάγκης στο ΕΣΦΑ, σύμφωνα με τον ορισμό του Άρθρου 10 του Κανονισμού 994/2010, εάν μία Μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο λειτουργήσει με εναλλακτικό καύσιμο (diesel), κατόπιν εντολής του Διαχειριστή του Συστήματος, και τα μεταβλητά της κόστη, λόγω του ύψους τους, δεν δύνανται να προκύψουν από τη Δήλωση Τεχνικοοικονομικών Στοιχείων, η Κάλυψη Μεταβλητού Κόστους πραγματοποιείται κατόπιν έγκρισης του Διαχειριστή του Συστήματος, βάσει των σχετικών παραστατικών προμήθειας καυσίμου, τα οποία υποβάλλονται από τον Παραγωγό στο Διαχειριστή του Συστήματος, κοινοποιούνται στη ΡΑΕ και αποκαλύπτουν το κόστος του καυσίμου που καταναλώθηκε από την εν λόγω Μονάδα στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα».
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για τη θέσπιση του Κώδικα Διαχείρισης του Συστήματος, η ΡΑΕ διεξάγει δημόσια διαβούλευση επί της ανωτέρω τροποποίησης. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΕ με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνσηconsultation@rae.grή εγγράφως,μέχρι και την Τετάρτη 8 Μαΐου 2013.
Η ΡΑΕ, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 5 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/1999, ΦΕΚ Α´ 45), θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση, καθώς και το περιεχόμενο των επιστολών που υποβλήθηκαν, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου