Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Μεγάλη Πτώση στις Εξαγωγές Βιοντίζελ της Αργεντινής


Ο κλάδος του βιοντίζελ στην Αργεντινή δεν εκμεταλλεύεται το σύνολο του παραγωγικού δυναμικού της χώρας, τη στιγμή που αρκετές επενδύσεις έχουν «παγώσει», εξαιτίας των ερευνών για αθέμιτο ανταγωνισμό της Ε.Ε., όπως τονίζουν στελέχη της αγοράς. 
Οι εξαγωγές βιοντίζελ της Αργεντινής υποχώρησαν κατά 50% (σε ετήσια βάση) στη διάρκεια του α’ τριμήνου, αφότου ξεκίνησε η έρευνα των Αρχών ανταγωνισμού των Βρυξελλών. Ως αποτέλεσμα, οι καταναλωτές μειώνουν προληπτικά τις αγορές.
Σημειώνεται ότι η βιομηχανία βιοντίζελ της Αργεντινής έχει τη δυνατότητα παραγωγής τεσσάρων εκατ. τόνων ετησίως, αλλά το 2012 παρήγαγε μόλις 2,4 εκατ. τόνους βιοντίζελ.
«Αυτό που διαπιστώνουμε τώρα είναι 40% με 50% ανεκμετάλλευτη δυναμικότητα», δήλωσε σχετικά ο Βίκτορ Κάστρο, εκτελεστικός διευθυντής του Αργεντινού Επιμελητηρίου Βιοκαυσίμων (Carbio), σε συνέντευξή του στο Reuters. «Αναζητούνται νέες αγορές, αλλά αυτό δεν συμβαίνει γρήγορα και η βασική καταναλωτική αγορά ανά τον κόσμο παραμένει η Ευρώπη», πρόσθεσε ο κ. Κάστρο.
H Carbio εκπροσωπεί σημαντικές εταιρείες επεξεργασίας βιοντίζελ, όπως οι Cargill, Bunge, Glencore και Noble. Αυτές οι εταιρείες βοήθησαν την Αργεντινή στην εξαγωγή 1,6 εκατ. τόνων βιοκαυσίμων πέρυσι, με τη συνολική αξία των εξαγωγών μεταξύ 1,8 και 1,9 εκατ. δολ.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου