Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Βουλγαρία: Δικαστική Δικαίωση της Lukoil για την Άδεια Μεταφοράς και Αποθήκευσης Καυσίμων

Το Διοικητικό Δικαστήριο αποφάσισε να επιστραφεί η άδεια μεταφοράς και αποθήκευσης καυσίμων σε συγκεκριμένη εγκατάσταση της εταιρείας Lukoil, η οποία ανεκλήθη από την Υπηρεσία Τελωνείων της Βουλγαρίας έπειτα από τον εντοπισμό σοβαρών παραβάσεων από την Υπηρεσία, σε σχέση με τον όγκο που μεταφέρεται μέσω του δικτύου της Lukoil.

Η ανάκληση της άδειας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας “Novinite”, επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση της Υπηρεσίας Τελωνείων, σχετίζεται με τις εγκαταστάσεις των πετρελαιαγωγών της εταιρείας από το Μπουργκάς μέχρι τη βάση “Ilientsi” στη Σόφια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Τελωνείων, η Lukoil είχε προθεσμία έως τις 31 Μαρτίου 2013 να τοποθετήσει όλα τα όργανα μέτρησης στις εγκαταστάσεις της, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς.


Επιθεωρητές της Υπηρεσίας, στις 9,12,18 και 19 Απριλίου διενήργησαν έλεγχο και διαπίστωσαν ότι σε ορισμένες τοποθεσίες δεν υπάρχουν όργανα μέτρησης, καθώς και άλλες παραβάσεις που αφορούν τη δυσλειτουργία των οργάνων μέτρησης.

Η εταιρεία, η μεγαλύτερη παραγωγός και πωλητής καυσίμων στη Βουλγαρία, πρέπει μέχρι την 1η Ιουνίου να συμμορφωθεί με παρόμοιες ρυθμιστικές απαιτήσεις για τον τερματικό σταθμό πετρελαίου Rosenets στο Μπουργκάς, μια υπόθεση που απασχόλησε τις δύο πλευρές (βουλγαρικό Δημόσιο και Lukoil) και τερματίστηκε όταν το Διοικητικό Δικαστήριο της Σόφιας, τον Ιανουάριο του 2012, ανακοίνωσε ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, προσθέτει το "Novinite".

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου