Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Κύπρος: Ανάκριση σε Σχέση με τη ΔΕΦΑ Διενεργεί η Αστυνομία

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης, δήλωσε ότι έχει σταλεί από τον γενικό εισαγγελέα στην Αστυνομία φάκελος με αριθμό εγγράφων που αφορά τη Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ).
Πρόσθεσε ότι, με οδηγίες του γενικού εισαγγελέα, η αστυνομία θα διερευνήσει κατά πόσον έχουν διαπραχθεί οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα.
Ο κ. Αγγελίδης χαρακτήρισε την υπόθεση πολύ σοβαρή και είπε ότι η Αστυνομία θα είναι πολύ προσεκτική στην εξέτασή της.


Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε πρόσφατα την παύση του εκτελεστικού προέδρου της ΔΕΦΑ Κώστα Ιωάννου, σε σχέση με την παραχώρηση άδειας λειτουργίας ηλεκτροπαραγωγού σταθμού και ανέθεσε στον υπουργό Εμπορίου Γιώργο Λακκοτρύπη να προβεί στις δέουσες ενέργειες για εφαρμογή της απόφασης.
Ο κ. Λακκοτρύπης δήλωσε ότι ενημέρωσε προσωπικά τον Κώστα Ιωάννου σχετικά με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και πρόσθεσε πως αναμένει την ερχόμενη Τετάρτη να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας στη διάρκεια της οποίας θα ληφθεί η απόφαση παύσης.
Η απόφαση θα ληφθεί από τον υπουργό Εμπορίου, ως μοναδικό μέτοχο της ΔΕΦΑ, εταιρείας που συστάθηκε από την κυβέρνηση για να εισάγει και να διαχειρίζεται τη διανομή φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου