Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

IHS: 35 GW Νέα Φωτοβολταϊκά Θα Εγκατασταθούν Διεθνώς Φέτος


Φέτος αναμένεται να εγκατασταθούν διεθνώς πάνω από 35 GWφωτοβολταϊκών, δηλαδή ο κλάδος θα σημειώσει ανάπτυξη 12%, με βάση τις εκτιμήσεις της IHS. Όλα αυτά τη στιγμή που πέρυσι εγκαταστάθηκαν 31,4 GWφωτοβολταϊκών, αλλά στην πράξη συνδέθηκαν 30 GW, όπως υποστηρίζει η εταιρεία.
Με τον τρόπο αυτό, η IHS παρακάμπτει τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις που έχουν διατυπωθεί για τον κλάδο και υιοθετεί μια πιο αισιόδοξη οπτική, με διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης. Επίσης, σημειώνεται ότι αν φέτος τα φωτοβολταϊκά ξεπεράσουν τα 35 GW, αυτό θα συνιστά την μεγαλύτερη ετήσια εγκατεστημένη ισχύ που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ.

«Συχνά βλέπουμε απαισιόδοξες προβλέψεις για τις εγκαταστάσεις των φ/β στις αρχές του έτους, λόγω της εποχιακής επιβράδυνσης και των συζητήσεων που γίνονται για περικοπή των επιδοτήσεων στην Ευρώπη μετά από έναν ακόμη χρόνο ανάπτυξης-ρεκόρ», παρατήρησε ο Ας Σάρμα, διευθυντής ηλιακής έρευνας στην IHS. «Παρόλα αυτά, η ανάλυσή μας σε πάνω από 60 αγορές ανά τον κόσμο, δείχνει ότι η ζήτηση εκτός της Ευρώπης θα αντισταθμίσει με το παραπάνω την υποχώρηση στη Γηραιά Ήπειρο και οι εγκαταστάσεις θα προχωρήσουν μέχρι τα 35 GW φέτος», πρόσθεσε.
Όσον αφορά τις επιμέρους αγορές, η Κίνα θα αποτελέσει οδηγό και φέτος για την Ασία, όπου προβλέπεται να εγκατασταθούν 15 GW αυτή τη χρονιά, έναντι 13 GW στην περίπτωση της Ευρώπης. Από αυτά, τα 6 GW θα υλοποιηθούν στην Κίνα, αντί για 10 GW που κάνουν λόγο αρκετές αναλύσεις.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου