Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Άδεια Κατασκευής Υδροηλεκτρικού Σταθμού στην Βοσνία Αναλαμβάνει Βρετανική Εταιρεία

Άδεια κατασκευής ενός υδροηλεκτρικού σταθμού ισχύος 35 MW στον ποταμό Νερέτβα, κόστους 52 εκατομμυρίων λιρών, έλαβε ο εμπορικός και επενδυτικός όμιλος Energy Financing Team (EFT), με έδρα τη Βρετανία, τονίζεται σε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου. 

Ο νέος σταθμός είναι το δεύτερο μεγαλύτερο έργο που υλοποιεί ο όμιλος στη βαλκανική αυτή χώρα. Το πρώτο του έργο ήταν μια μονάδα παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα και ισχύος 300 MW. Ο όμιλος επέλεξε την κινέζικη, κρατική εταιρεία Sinohydro (SINOH.UL) να κατασκευάσει τον υδροηλεκτρικό σταθμό. 

Ο νέος σταθμός, που στόχος του ομίλου είναι να συνδεθεί στο δίκτυο το 2016, θα αποτελείται από δύο μονάδες, παραγωγικής ικανότητας 85 Gwh ετησίως. Η κυβέρνηση της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης (η μία εκ των δύο οντοτήτων της χώρας) ενέκρινε, το 2010, συμβόλαιο 30ετούς παραχώρησης στον όμιλο EFT για να κατασκευάσει τον υδροηλεκτρικό σταθμό. Το 40% των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης καλύπτεται από την παραγωγή των υδροηλεκτρικών σταθμών, η παραγωγή των οποίων καθιστά τη χώρα, εξαγωγέα ενέργειας.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου