Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ελβετία: Ο Πυρηνικός Σταθμός του Μίλεμπεργκ θα Τεθεί Εκτός Λειτουργίας το 2019

Ο πυρηνικός σταθμός του Μίλεμπεργκ στην περιοχή της Βέρνης στην Ελβετία θα τεθεί εκτός λειτουργίας το 2019, ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρία BKW.

«Τους τελευταίους μήνες, η BKW SA ανέλυσε διάφορα σενάρια για το μέλλον του πυρηνικού σταθμό στο Μίλεμπεργκ (CNM) και αποφάσισε τη συνέχιση της εκμετάλλευσής του, καλύπτοντας τις σημερινές απαιτήσεις στον τομέα της ασφάλειας, έως το 2019, χρονιά κατά την οποία ο σταθμός θα αποσυνδεθεί οριστικά από το δίκτυο», διευκρινίζει η εταιρία σε ανακοίνωση.

Το σύνολο των συνεργατών του πυρηνικού σταθμού θα συνεχίσουν την εργασία τους στις εγκαταστάσεις έως το 2019 οπότε και θα τεθεί εκτός λειτουργίας.

Συνολικά οι επενδύσεις της BKW στην εκμετάλλευση και συντήρηση των εγκαταστάσεων αυτών ανέρχονται στο ποσό των 200 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (162 εκατομμύρια ευρώ) για έκτακτα μέτρα επανεξοπλισμού. Τα τελευταία αφορούν κυρίως τη βελτιστοποίηση ενός συστήματος τροφοδοσίας κρύου νερού και του συστήματος ψύξης της πισίνας απενεργοποίησης των χρησιμοποιημένων πυρηνικών καυσίμων.

Στο εξής η BKW θα ενισχύσει την δραστηριότητά της στην υδρολυτική και την αιολική ενέργεια στην Ελβετία και το εξωτερικό, ενώ μπορεί να κάνει μεγάλες επενδύσεις και σε καινοτόμα προϊόντα.

Ο πυρηνικός σταθμός του Μίλεμπεργκ τέθηκε σε λειτουργία το 1972 και απέχει 17 χλμ. από τη Βέρνη. Συμπεριλαμβάνεται στους πέντε ελβετικούς πυρηνικούς σταθμούς, των οποίων η εκμετάλλευση θα σταματήσει μεσοπρόθεσμα. Η Ελβετία αποφάσισε μετά το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα να καταργήσει την πυρηνική ενέργεια έως το 2034.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου