Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Κύπρος: Πράσινες Ενέργειες από τον Όμιλο Φώτος Φωτιάδης με Φωτοβολταϊκό στη Οροφή του Εργοστασίου

Μακρά ιστορία κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης έχει ο Όμιλος Εταιρειών Φώτος Φωτιάδης, που είναι εμφανής σε όλες τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Όπως τόνισε η CSR Manager της εταιρείας Ιλόνα Μιχαηλίδου Φωτιάδου, στον Όμιλο εργάζονται σκληρά για να δημιουργήσουν και να συντηρήσουν ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης.
Ο Όμιλος Φωτιάδης ήταν από τις πρώτες επιχειρήσεις στην Κύπρο που εφάρμοσε πολιτικές προς αυτή τη κατεύθυνση και αναγνωρίστηκε από το κράτος με το πρώτο βραβείο «Περιβαλλοντική προστασία» το 1991.
«Έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα πολύ σημαντικά αποτελέσματα που βοηθούν στη διατήρηση των φυσικών μας πόρων και στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα», σημείωσε η κ. Φωτιάδου.

Όπως είπε, σημαντικό ρόλο για την εταιρεία διαδραματίζουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η υλοποίηση της εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού πάρκου στην οροφή του εργοστάσιου. Σε πρόσφατη διάσκεψη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, παρουσιάστηκε η λειτουργία του φωτοβολταϊκού συστήματος που εγκαταστάθηκε στην οροφή του εργοστασίου της Ζυθοβιομηχανίας Φώτος Φωτιάδης από την Petrolina Holdings.
«Αυτό θα καλύπτει το 5% των αναγκών του σε ηλεκτρική ενέργεια», επισήμανε, τονίζοντας ότι απώτερος σκοπός της εγκατάστασης του συστήματος ήταν η παραγωγή ηλεκτρισμού με τη χρήση των φωτοβολταϊκών πλαισίων για ικανοποίηση των αναγκών του εργοστασίου σε ηλεκτρισμό.
Πέραν τούτου, η προστασία του περιβάλλοντος και η προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης αποτελούν αναπόσπαστο μέρος στις καθημερινές αποφάσεις του Ομίλου.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου