Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Αυστραλία: Θα Εγκαταλείψουν το Φόρο Ρύπανσης οι Εργατικοί;

Το Εργατικό Κόμμα σκέπτεται στα σοβαρά να εγκαταλείψει το φόρο ρύπανσης που επέβαλε η κυβέρνηση Γκίλαρντ προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι κλιματολογικές αλλαγές.
Αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, συμπεριλαμβανομένου και του νέου αρχηγού, Μπιλ Σόρτεν, θεωρούν ότι ο φόρος ρύπανσης είναι πολιτικά «τοξικός» και σκέπτονται να μην προβάλουν αντίσταση στη κυβέρνηση 'Αμποτ που είχε υποσχεθεί προεκλογικά την κατάργησή του.

Την αντιπολίτευση την απασχολεί σοβαρά η θέση που θα κρατήσει πάνω στο θέμα αυτό, γιατί υπάρχουν και στελέχη του κόμματος οι οποίοι και ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει να αλλάξουν πολιτική στην αντιμετώπιση των κλιματολογικών αλλαγών για να δείξουν και στους ψηφοφόρους τους ότι ακόμα πιστεύουν και αγωνίζονται για κάτι.
Η ηγεσία του κόμματος θυμίζει στους υποστηρικτές του φόρου, ότι προεκλογικά το κόμμα είχε υποσχεθεί ότι δεν θα πήγαινε μπροστά με το φόρο αυτό, γεγονός που δυσκολεύει πολιτικά τη θέση του να καταψηφίσει την απόσυρσή του που προγραμματίζει η κυβέρνηση η οποία και θα καταθέσει πολύ σύντομα στη Βουλή το νομοσχέδιο της ανάκλησής του.
Ο αρχηγός του κόμματος ανησυχεί ότι αν το κόμμα επιμείνει στη διατήρηση του φόρου ρύπανσης δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι οποίες και έχουν κοστολογηθεί 3,2 δισεκατομμύρια, για την αντιμετώπιση των κλιματολογικών αλλαγών.
Στο μεταξύ ειδικοί στο θέμα υποστηρίζουν ότι τα μέτρα που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση 'Αμποτ στο πλαίσιο της άμεσης δράσης, δεν πρόκειται να μειώσουν τους ρύπους κατά 5% μέχρι το 2020 που είχαν υποσχεθεί από κοινού και τα δύο μεγάλα κόμματα.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου