Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

«Πράσινη» Ενίσχυση Μεσογειακών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στον Τομέα Ενέργειας

Στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πράσινη ενδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων: Καινοτομία και ανάπτυξη στον τομέα της ενέργειας στην περιοχή της Μεσογείου», το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας MED 2007 - 2013 (Μεσογειακός Χώρος), προχωράει το ΕΒΕΘ.
Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες/στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου να ενταχθούν στα τρία όμοια προγράμματα εργαστηρίων (Workshops) και συμβουλευτικής του εν λόγω προγράμματος.

Η συμμετοχή στα workshops δεν θα επιφέρει κανένα κόστος για τους συμμετέχοντες και τις επιχειρήσεις.
Πρόκειται για τρία όμοια προγράμματα, αποτελούμενα από τέσσερα (4) εργαστήρια (workshops), βιωματικού - διαδραστικού χαρακτήρα έκαστο και συμβουλευτική για τριάντα συνολικά (δέκα σε κάθε κύκλο) μικρομεσαίους επιχειρηματίες - στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων των κλάδων που εμπλέκονται ή θα μπορούσαν να εμπλακούν στην «οικολογικά έξυπνη κατοικία για ηλικιωμένους» (τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, αυτοματισμοί, φωτισμός, ψύξη, θέρμανση, κατασκευές, δομικά υλικά, έπιπλα, συσκευασία, υγεία, κ.λπ.), στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
α) Επανατοποθέτηση στην αγορά (market repositioning).Στόχος του πρώτου workshop είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις τεχνικές που θα τις παρακινήσουν- βοηθήσουν να επαναπροσδιορίσουν τη συνολική στρατηγική τους, μέσα από νέους τρόπους καθορισμού των επιχειρηματικών τους ορίων και το σχεδιασμό νέων στρατηγικών που θα ανταποκρίνονται σε νέα τμήματα της αγοράς.
β) Προφίλ προσφερόμενων προϊόντων- υπηρεσιών (supply profile).Στόχος του δεύτερου workshop είναι να παράσχει την απαραίτητη πληροφόρηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σχετικά με το πώς μπορούν να ενδυναμώσουν την προσφορά τους και να καινοτομήσουν, δίδοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες επιχειρηματίες-στελέχη επιχειρήσεων να δοκιμάσουν τη χρήση εργαλείων για την ανάπτυξη των προσφερόμενων προϊόντων- υπηρεσιών τους και να δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.
γ) Νέο design για το προϊόν.Επανασχεδιασμός ως δημιουργική ικανότητα εφαρμοσμένη στην ανάπτυξη προϊόντων. Το workshop αποσκοπεί στην ανάπτυξη της ικανότητας των συμμετεχόντων να αναπτύξουν μια ιδέα.
δ) Σχεδιάζοντας μαζί με τον τελικό χρήστη.Σκοπός του τέταρτου workshop είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες ικανότητα σχεδιασμού νέων προϊόντων και υπηρεσιών η οποία θα δίδει πρωτεύουσα σημασία στις ανάγκες, επιθυμίες και περιορισμούς του τελικού χρήστη, καθ’ όλη τη διαδικασία σχεδιασμού και θα καθιστά τον ίδιο τον τελικό χρήστη συμμέτοχο σε αυτή τη διαδικασία.
Το κάθε εργαστήριο (workshop) θα έχει διάρκεια τεσσάρων ωρών και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29), το Νοέμβριο, σε ακριβή ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εγκαίρως στους ενδιαφερομένους.
Μετά το πέρας του κάθε προγράμματος θα παρασχεθεί, σε κάθε συμμετέχοντα στα workshops, συμβουλευτική διάρκειας δύο (2) ωρών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα του παρέχεται καθοδήγηση σχετικά με το πώς μπορεί να αξιοποιήσει στην επιχείρησή του τη νέα γνώση που απέκτησε.
Η προθεσμία για τις αιτήσεις λήγει 31/10. Για περισσότερες πληροφορίες καθημερινά κατά τις ώρες 08:00-16:30 στο Τμήμα Μελετών και Ερευνας του ΕΒΕΘ, αρμόδιοι: κ. Μπούμπουλας Αντώνης 2310 370180, email:antonisb@ebeth.gr, κ. Εμμανουηλίδης Γιώργος 2310 370181, email:emmanouilidis@ebeth.gr και κα Γαρεφαλάκη Ναυσικά 2310 370195, email:bcenter@ebeth.gr.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου