Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, Arye Mekel


Ολόκληρο το φάσμα της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, ανέλυσαν διεξοδικά κατά τη σημερινή τους συνάντηση ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης και ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Arye Mekel.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τα αποτελέσματα του πρόσφατου Υψηλόβαθμου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ που διεξήχθη στην Ιερουσαλήμ, κατά τη διάρκεια του οποίου ο κ. Μανιάτης συμμετείχε στο Διακυβερνητικό Συμβούλιο και είχε ουσιαστικές διαβουλεύσεις με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Ενέργειας και Υδάτων, Sylvan Shalom.


Ο Υπουργός ΠΕΚΑ και ο Πρέσβης του Ισραήλ συζήτησαν το ενδεχόμενο ίδρυσης Κοινής Ομάδας Δράσης, υπό την προεδρία του κ. Μανιάτη και του κ. Σαλόμ, για την προώθηση των επόμενων βημάτων στη διμερή ενεργειακή συνεργασία, δίνοντας έμφαση στους τομείς του φυσικού αερίου και των υδατικών πόρων.Παράλληλα, ο Ισραηλινός Πρέσβης ενημέρωσε τον Έλληνα Υπουργό για την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ να επιτρέψει την εξαγωγή φυσικού αερίου και την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα αυτό.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ και ο Πρέσβης του Ισραήλ αναφέρθηκαν, επίσης, στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ με υποθαλάσσιο καλώδιο ( EuroAsia Interconnector) βάσει συμφωνίας που υπέγραψαν οι αρμόδιοι υπουργοί ενέργειας των τριών κρατών στη Λευκωσία, στις 8 Αυγούστου 2013. Ο κ. Μανιάτης επανέλαβε, για άλλη μια φορά, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελλάδας για την υλοποίηση του συγκεκριμένου project.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, απηύθυνε, μέσω του κ. Mekel, πρόσκληση προς τον Υπουργό Ενέργειας και Υδάτων του Ισραήλ, Sylvan Shalom, να επισκεφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα την Ελλάδα.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου