Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Διήμερη Επίσκεψη του Επιτρόπου Ενέργειας Γκύντερ Έττινγκερ στην Αθήνα

Την Αθήνα θα επισκεφθεί, αύριο Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, και μεθαύριο, Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου 2013, ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Γκύντερ Έττινγκερ (Günter Oettinger) , αρμόδιος για τα θέματα Ενέργειας.
Αναλυτικότερα, την Πέμπτη , ο κ.Έττινγκερ θα συναντηθεί με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη (ώρα 14.30, στο Υπουργείο) και ακολούθως με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά (ώρα 18.30, στο Μέγαρο Μαξίμου).

Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου , ο Ευρωπαίος Επίτροπος  Ενέργειας θα απευθύνει ομιλία και θα ανταλλάξει απόψεις με τα μέλη των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Οικονομικών Υποθέσεων και Περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια ειδικής Συνεδρίασης (ώρα 10.00, Βουλή των Ελλήνων).
Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμά του, ο Επίτροπος θα συμμετάσχει σε συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους επιχειρήσεων και φορέων που δραστηριοποιούνται στο τομέα της Ενέργειας.
Αναφερόμενος στην επίσκεψη του κ. Έττινγκερ o Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, δήλωσε:
“Υποδεχόμαστε τον Επίτροπο Έττινγκερ στην Ελλάδα, αρμόδιο για θέματα ενέργειας,σε μια στιγμή που ο τομέας αυτός μπορεί να αποτελέσει μοχλό επανεκκίνησης της Ελληνικής οικονομίας. Μόλις πριν λίγες μέρες εγκρίθηκαν από την ΕΕ έντεκα μεγάλα ενεργειακά έργα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος που αφορούν την Ελλάδα. Αυτό αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι λόγω τόσο των πλούσιων φυσικών της πόρων όσο και της πλεονεκτικής γεωγραφικής της θέσης, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει ξένους επενδυτές, να αυξήσει την παραγωγή ενέργειας και να καταστεί ενεργειακός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, μια ενεργειακή γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης.
Η Ελληνική Προεδρία της ΕΕ το 2014, για την οποία επίσης θα έχει συνομιλίες ο Επίτροπος Έττινγκερ , αποτελεί μια άριστη ευκαιρία για την προώθηση των αλλαγών στην εσωτερική ενεργειακή αγορά και την παράλληλη προβολή μια δυναμικής και θετικής εικόνας για τη χώρα”. 
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου