Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

2,7 Τόνους Απορριμμάτων Ανακύκλωσαν 3Ε και Amita

H Coca Cola Τρία Έψιλον, με αφορμή την Ημέρα Θετικής Ενέργειας Amita Motion 2013, πραγματοποίησε για 6η συνεχή χρονιά την περιβαλλοντική ενέργεια «Γεμίζουμε τον Πλανήτη με Θετική Ενέργεια», στοχεύοντας η διεξαγωγή των δραστηριοτήτων της να γίνεται με τρόπο που να περιορίζει τις όποιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Η Αmita Motion, για μια ακόμα χρονιά, κατάφερε να ευαισθητοποιήσει για την αξία της ανακύκλωσης 60.000 νέους, που παρακολούθησαν την Ημέρα Θετικής Ενέργειας στην Αθήνα, τοποθετώντας ειδικά σηματοδοτημένους κάδους σε διάφορα σημεία του ΟΑΚΑ και προτρέποντας το κοινό, μέσω ενημερωτικών και διαδραστικών ενεργειών, να τους χρησιμοποιεί για την απόθεση των απορριμμάτων.

Τα αποτελέσματα, και φέτος, ήταν εντυπωσιακά, καθώς:
- Συλλέχθηκαν 2,7 τόνοι απορριμμάτων, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).
- Ανακυκλώθηκε το 78% του όγκου των απορριμμάτων που συλλέχθηκαν.
- Αντισταθμίστηκαν περίπου 38,6 τόνοι CO2, στηρίζοντας το έργο προστασίας κλίματος "Electricity from Biogas in Papua New Guinea", σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό myClimate.
Η διοργάνωση Ημέρα Θετικής Ενέργειας Amita Motion αποτελεί μια από τις πλέον φιλικές προς το περιβάλλον εκδηλώσεις μαζικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα, καθώς κατά τα τελευταία χρόνια πετυχαίνει να μειώνει, διαρκώς, το ενεργειακό της αποτύπωμα.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου