Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Φωτοβολταϊκά στην Στέγη του 1ου ΣΕΚ Βόλου


Την εγκατάσταση 25 μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά στα σχολεία του Βόλου, περιλαμβάνει το πρόγραμμα παρεμβάσεων του δήμου, στο πλαίσιο της προώθησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της εξοικονόμησης ενέργειας.
Τις επόμενες ημέρες, πρόκειται να ξεκινήσει το έργο «Δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά στην ταράτσα του Σχολικού Συγκροτήματος 1ο ΣΕΚ Βόλου – Β΄ φάση», για την υλοποίηση του οποίου υπογράφηκε σύμβαση ανάμεσα στον δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Σπ. Τσιρνόβας και ΣΙΑ Ε.Ε.».
Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 38.250,42€ (προϋπολογισμός μελέτης 45.000€) και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους.
Σύμφωνα με τη μελέτη, το έργο αφορά την εγκατάσταση Φ/Β Σταθμού ισχύος 9,80 KW στην ταράτσα του 1ου Σ.Ε.Κ. ΒΟΛΟΥ, ο οποίος θα διασυνδεθεί με το δίκτυο διανομής στη χαμηλή τάση. Η σχεδίαση και εγκατάσταση του συστήματος στήριξης πληροί όλες τις απαραίτητες αντοχές σε φορτία και ανεμοπιέσεις.
Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα παρεμβάσεων του Δήμου Βόλου για την τρέχουσα περίοδο περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η δημιουργία 25 μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά στα σχολεία του Δήμου. Η Τεχνική Υπηρεσία έχει συντάξει μελέτη για 25 σχολεία του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 1.250.000€, η οποία προβλέπει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα δώματα σχολικών κτιρίων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα θα εγκατασταθούν σε δέκα (10) σχολεία πρωτοβάθμιας και δέκα πέντε (15) δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η χρηματοδότηση του έργου αυτού θα γίνει από Τράπεζα, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει το ειδικό αυτό πρόγραμμα μετά από διαγωνισμό ενδιαφέροντος.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου