Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Η ΡΑΕ Θέτει Προσωρινή Τιμή 42 Ευρώ για το Ρεύμα της Αλουμίνιον


Σε άλλη μια σημαντική απόφαση προχώρησε η ΡΑΕ όσον αφορά τις συμβάσεις της ΔΕΗ με τους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές (βλ. εδώ το πλήρες κείμενο). Μετά την Χαλυβουργία Ελλάδος, αυτή τη φορά η απόφαση αφορά την Αλουμίνιον και την καταγγελία της ίδιας κατά της ΔΕΗ. Η ΡΑΕ επιβάλει τιμή στα 42 ευρώ ανά μεγαβατώρα, μέχρι να εκδοθεί μια τελική απόφαση και αναλύει εκτενώς το σκεπτικό της όσον αφορά τις σχέσεις της ΔΕΗ με τους καταναλωτές αυτής της κατηγορίας.
Πιο συγκεκριμένα, η ΡΑΕ αναλύει εκτενώς το σκεπτικό της και στη συνέχεια αποφασίζει ως εξής:
«Καθορίζει ως προσωρινή τιμή επί του αιτήματος της λήψης προσωρινών μέτρων, και με βάση τις γενικές αρχές τιμολόγησης, την τιμή των 42 €/ΜWh, πλέον των προβλεπόμενων χρεώσεων ΥΚΩ, Τέλους ΑΠΕ, Χρήσης Συστήματος Μεταφοράς και λοιπών φόρων».
Επίσης, σημειώνει ότι «η εφαρμογή της ανωτέρω προσωρινής τιμής θα γίνεται για το σύνολο των ωρών λειτουργίας της αιτούσας, δεδομένης της επιβεβλημένης από το καταναλωτικό της προφίλ μονοζωνικής χρέωσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας».
Τέλος, αναφέρει η ΡΑΕ ότι «Η ανωτέρω προσωρινή τιμή θα ισχύσει μέχρι την έκδοση απόφασης της Αρχής επί της καταγγελίας της αιτούσας, ή την έκδοση απόφασης του αρμόδιου διαιτητικού δικαστηρίου, ή αν ενωρίτερα ενδεχομένως ευδοκιμήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των μερών, τα οποία η ΡΑΕ καλεί να τις συνεχίσουν με καλή πίστη και στο πλαίσιο τήρησης των συναλλακτικών ηθών ως άνω. Σε κάθε περίπτωση, η ενέργεια, την οποία η αιτούσα θα προμηθευτεί από την καθής στην εν λόγω προσωρινή τιμή, θα εκκαθαριστεί τελικώς με την τιμή που θα καθοριστεί ως άνω».
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου