Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Στο Σχεδιαζόμενο Αιολικό Πάρκο των 42 MW Ποντάρει η Dionic

Την εκτίμησή ότι δεν θα προκύψει κάποιο ανεπιθύμητο γεγονός στις συζητήσεις της εταιρείας με τις τράπεζες με στόχο την αναχρηματοδότηση υποχρεώσεων 42 εκατ. ευρώ, έκανε ο διευθυντής διεθνών εργασιών της εισηγμένης κ. Κων/νος Δαριβάκης.

«Οι τράπεζες είναι θετικές απέναντί μας. Μιλάνε μαζί μας και προσπαθούν να βρουν σημεία για να ρυθμίσουμε τις οφειλές μας. Εμείς από την πλευρά μας, κοιτάμε να έχουμε κοινή ατζέντα. Δεν βλέπω μέχρι στιγμής κάτι που να αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα για τον όμιλο», δήλωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Dionic στα πλαίσια της παρουσίασης που έκανε η εταιρεία την Παρασκευή στους αναλυτές.

Στα ίδια πλαίσια ήταν και η τοποθέτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Dionic κ. Θωμά Ρούμπα.

Η διοίκηση του ομίλου παραδέχεται τις δυσκολίες που παρουσιάζει η εγχώρια αγορά (ρευστότητα, κίνδυνος επισφαλειών, κ.λπ.), ωστόσο πιστεύει στις πολύ σημαντικές προοπτικές που έχουν μια σειρά από κινήσεις θυγατρικών της εταιρειών και ενδεικτικά αναφέρουν το αιολικό πάρκο ισχύος 42 MW, που φαίνεται να βρίσκεται λίγο πριν από τη λήψη της άδειας εγκατάστασης. «Όταν θα τεθεί σε λειτουργία, θα αποφέρει γύρω στα 11 εκατ. ευρώ EBITDA ετησίως και θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα μέσο αποπληρωμής των δανείων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δαριβάκης. 

Υπάρχουν όμως, σύμφωνα με την εταιρεία, και άλλες υποσχόμενες δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται:

Η δρομολόγηση μέσω της θυγατρικής ATCOM ενός «πρωτοποριακού σε διεθνές επίπεδο» προγράμματος mobile marketing, το οποίο θα είναι εύχρηστο και θα απευθύνεται κυρίως στις μικρές και μεσαίες εταιρείες σε εσωτερικό και εξωτερικό. Πρόκειται για μια επένδυση γύρω στα 5 εκατ. μέσα σε δύο χρόνια, προκειμένου να ολοκληρωθεί το προϊόν και να ανοίξουν γραφεία πωλήσεων σε έξι χώρες του εξωτερικού. Η επένδυση θα γίνει από θυγατρική της ALTCOM, η οποία εκτός από το συγκεκριμένο προϊόν θα απορροφήσει και τα υπόλοιπα προϊόντα λογισμικού κινητής τηλεφωνίας.

Γενικότερα, ο όμιλος Dionic έχει ξεκινήσει πρόγραμμα αναδιοργάνωσης περιορίζοντας τις εμπορικές του δραστηριότητες εντός της Ελλάδας και δίνοντας έμφαση στον κλάδο των υπηρεσιών (τεχνολογία, πράσινη ενέργεια, ψυχαγωγία, κ.λπ.), στο εσωτερικό, αλλά στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, οι θυγατρικές της εταιρείες τεχνολογίας ALTCOM και Skroutz κατάφεραν πέρυσι να σημειώσουν μεγάλη άνοδο κύκλου εργασιών, ενώ ανοδικά κινούνται και το 2012 (σε αντίθεση με την εμπορική δραστηριότητα του ομίλου που εμφανίζει πτώση). Τον επόμενο μήνα ξεκινά η ALTCOM να δραστηριοποιείται στην Τουρκία, ενώ η Skroutz ξεκινά τον Ιούνιο στην Τουρκία και το τελευταίο τετράμηνο του 2004 στην Ιταλία.

Πέραν αυτών, μέσα στο έτος, η Dionic σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί στο on line trading, δηλαδή να αναπτύξει πυλώνα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τέλος, γνωστές είναι οι προθέσεις δραστηριοποίησης του ομίλου, μέσω συνεργασιών, τόσο στο χώρο του διαδικτυακού στοιχηματισμού, όσο και στην αγορά των VLT’s (μηχανήματα Videolotto). Πάντως, και στις δύο αυτές αγορές επικρατεί στασιμότητα. 

(από www.euro2day, 21/05/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου