Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Συμμετοχή της ΜΕΤΚΑ σε Διαγωνισμό για Μονάδα 1,5 GW στο Ιράκ

Η ΜΕΤΚΑ συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των εταιρειών που έχουν υποβάλει προσφορά για την κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 1.500 μεγαβάτ στο δυτικό Ιράκ, αξίας περίπου 1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters από Βαγδάτη.

Το Ιράκ ανακοίνωσε, χθες, τα ονόματα των ξένων εταιρειών που ενδιαφέρονται να αναλάβουν την κατασκευή του παραπάνω εργοστασίου, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για βελτίωση των υποδομών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν πληγεί από την επιβολή κυρώσεων και τον πόλεμο.

Εκτός από την ελληνική κατασκευάστρια ολοκληρωμένων έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μεγάλης κλίμακας ΜΕΤΚΑ, προσφορά έχουν υποβάλει η νοτιοκορεατική Hyundai Engineering & Construction, η ιταλική Saipem, η τουρκική Gama και μία κοινοπραξία αποτελούμενη από την τουρκική Calik Enerji και την ιταλική Techint, όπως ανέφερε ο Σαλάμ Καζάζ, αναπληρωτής υπουργός Ηλεκτρικής Ενέργειας του Ιράκ, στο Reuters.

Η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα αποτελείται από έξι τμήματα: τέσσερα τμήματα φυσικού αερίου και δύο θερμικά τμήματα, σύμφωνα με τον κ. Καζάζ, ενώ η ολοκλήρωση της μονάδας αναμένεται μέσα σε 33 μήνες.


Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου