Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ερευνητικό Πρόγραμμα Κύπρου-Γαλλίας στην Ενέργεια


Με στόχο την ανάπτυξη της επιστημονικής και ερευνητικής συνεργασίας Κύπρου - Γαλλίας μέσα από την ενθάρρυνση της κινητικότητας μεταξύ ερευνητών των δυο χωρών, στο πλαίσιο της υλοποίησης ερευνητικών έργων, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) έχει προκηρύξει ξανά το Κοινό Ερευνητικό Πρόγραμμα Συνεργασίας «Κύπρου - Γαλλίας», υπό την επωνυμία «ΖΗΝΩΝ».
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, μέσω του προγράμματος, το οποίο εντάσσεται στη δέσμη Προγραμμάτων για Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία 2009-2010, προβλέπεται η υποβολή κοινών προτάσεων ερευνητικών έργων από κυπριακούς και γαλλικούς ερευνητικούς οργανισμούς, οι οποίες θα υποβάλλονται παράλληλα στο Ίδρυμα Προώθησης Ερευνάς της Κύπρου και στο Γαλλικό Οργανισμό EGIDE.
Όπως αναφέρεται, οι ερευνητικές προτάσεις θα πρέπει να εντάσσονται στη θεματική ενότητα «Περιβάλλον / Ενέργεια», να έχουν συγκεκριμένους στόχους, να τεκμηριώνουν το αμοιβαίο ενδιαφέρον των ερευνητικών ομάδων των δύο χωρών και να αναδεικνύουν με σαφή τρόπο τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης συνεργασίας.
Σημειώνεται ότι στους στόχους της Δράσης εντάσσεται και η δημιουργία νέων δικτύων συνεργασίας μεταξύ ερευνητικών φορέων των δυο χωρών και συνεπώς μια εκ των κυριοτέρων προϋποθέσεων συμμετοχής είναι ότι ο Συντονιστής της κυπριακής και γαλλικής ομάδας θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι νέοι μεταδιδακτορικοί ερευνητές, δηλαδή κάτοχοι Διδακτορικού ηλικίας κάτω των σαράντα ετών.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων έχει καθοριστεί η 29η Ιουνίου 2012 και ώρα 15:00. Ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του Προγράμματος ανέρχεται στις 30,000 ευρώ από κάθε χώρα και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί ένα έργο, συνολικής διάρκειας μέχρι δύο ετών και προϋπολογισμού μέχρι 30,000 ευρώ από το ΙΠΕ και 30,000 ευρώ από τη γαλλική πλευρά.
Πηγή:sigmalive.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου