Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Διαβουλεύσεις της Γερμανικής Κυβέρνησης για το Δίκτυο Ηλεκτρισμού και τη Μείωση στις Ταρίφες των Φωτοβολταϊκών

Η γερμανική κυβέρνηση προχώρησε σήμερα σε ανακοινώσεις σχετικά με την ενεργειακή στρατηγική της χώρας, προκειμένου να καθησυχάσει όσους θεωρούν ότι η «πράσινη» στροφή καθυστερεί. Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σχετικά ότι αποσκοπεί σε καλύτερη συνεννόηση των πολιτικών ανάμεσα στις διαφορετικές περιοχές της Γερμανίας, τονίζοντας ότι υπάρχει ένα λεπτομερές σχέδιο ανάπτυξης.

Το βασικό πρόβλημα της Γερμανίας για τα επόμενα χρόνια είναι το πώς θα αντικαταστήσει την ισχύ των πυρηνικών αντιδραστήρων που θα αποσυρθούν το 2022, απόφαση που ελήφθη πέρυσι μετά το ατύχημα της Φουκουσίμα. Μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφές με ποιόν τρόπο θα μπορούσαν οι ΑΠΕ από μόνες τους να αναπληρώσουν το κενό, καθώς η ισχύς δεν επαρκεί, ούτε και η χωρητικότητα του δικτύου.
Το τελευταίο αυτό ζήτημα των δικτύων, ήταν ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών που είχε η κυβέρνηση με τις τοπικές αυτοδιοικήσεις της χώρας, όπως σημείωσε η Μέρκελ. Επίσης, κρίσιμος είναι και ο γεωγραφικός παράγοντας, αφού η συγκέντρωση των πυρηνικών σταθμών σε ορισμένες περιοχές, απαιτεί ριζικό επανασχεδιασμό του συστήματος.
Τέλος, η Μέρκελ ανέφερε ότι στόχος είναι να αποφασιστεί μια νέα μείωση των εγγυημένων τιμών στα φωτοβολταϊκά πριν τον Ιούλιο.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου