Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Μπορίσωφ: Σε «Συντάξεις, Μισθούς και Άσφαλτο» τα Χρήματα από τον South Stream

Έργο υψηλής προτεραιότητας αποτελεί για την Βουλγαρία ο αγωγός φυσικού αερίου South Stream, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Μπόικο Μπορίσωφ. Επίσης, ο κ. Μπορίσωφ ανακοίνωσε ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στη Βουλγαρία από το South Stream, θα χρησιμοποιηθούν για «συντάξεις, μισθούς και άσφαλτο». 

Μιλώντας στην πόλη του Γκάμπροβο, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός τόνισε τα οικονομικά οφέλη που έχει η χώρα από έργα που, όπως ο South Stream κάνουν χρήση της γεωστρατηγικής θέσης της. 

Με την τελευταία λέξη υπονόησε στην κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου στην οποία δίνει  προτεραιότητα η κεντροδεξιά του κυβέρνηση. 

Η συγκεκριμένη αναφορά εντάσσεται και στην εσωτερική πολιτική διαμάχη στην γειτονική χώρα, καθώς ο κ. Μπορίσωφ πρόσθεσε ότι δεν έδωσε σημασία στο συνέδριο του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βουλγαρίας, το οποίο συνεδρίασε προχθές για την ανάδειξη ηγέτη.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Βούλγαρου υπουργού Οικονομίας και Ενέργειας, Delyan Dobrev, στη Μόσχα. Κατά τη διάρκεια συνάντησης του κ. Dobrev με τον επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού, Gazprom , Alexei Miller, στη ρωσική πρωτεύουσα, οι δύο άνδρες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατασκευή του αγωγού South Stream προχωρά «σύμφωνα με το πρόγραμμα».


Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου