Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Πιστοποίηση Ασφάλειας Πληροφοριακού Συστήματος Ρυθμιζόμενων Υπηρεσιών στον ΔΕΣΦΑ από τον διεθνή φορέα Moody S.A.


Ο διεθνής φορέας MOODY SA. πιστοποίησε τον ΔΕΣΦΑ και συγκεκριμένα την Διεύθυνση Εμπορίας Ρυθμιζόμενων Υπηρεσιών της Δραστηριότητας Μεταφοράς και Εκμετάλλευσης (σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Ποιότητας Υγείας & Περιβάλλοντος), για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους Χρήστες του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ).

Η εν λόγω πιστοποίηση αποτελεί σημαντική εξέλιξη στην ήδη επιτυχημένη πορεία ανάπτυξης και λειτουργίας του Πληροφοριακού Συστήματος Ρυθμιζόμενων Υπηρεσιών, την υλοποίηση και διαχείριση του οποίου έχει αναλάβει αποκλειστικά το προσωπικό της Διεύθυνσης Εμπορίας Ρυθμιζόμενων Υπηρεσιών με σκοπό να ικανοποιήσει τις σχετικές απαιτήσεις που θέτει ο Κώδικας Διαχείρισης του ΕΣΦΑ. Για το σκοπό αυτόν παρέχει στους Χρήστες Μεταφοράς τη δυνατότητα υποβολής Ημερήσιων και Εβδομαδιαίων Δηλώσεων, ανάκτησης αναφορών σχετικά με τις υποβληθείσες Δηλώσεις, τις πιστοποιημένες μετρήσεις Ποσοτήτων Παράδοσης και Παραλαβής Φυσικού Αερίου, τις Κατανομές Ποσοτήτων, το Αέριο Εξισορρόπησης, το Μητρώο Δεσμευμένης Μεταφορικής Ικανότητας, τα τεχνικά χαρακτηριστικά σταθμών, τις Διαθέσιμες Δυναμικότητες Σημείων Εισόδου και Εξόδου του ΕΣΜΦΑ, τις χρεώσεις Μεταφοράς και Χρήσης Εγκατάστασης ΥΦΑ, τα ισοζύγια όγκου και ενέργειας, με τα στοιχεία λειτουργίας ΕΣΦΑ, κλπ.

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη λειτουργίας του Πληροφοριακού Συστήματος Ρυθμιζόμενων Υπηρεσιών (ετέθη σε ισχύ την 21.07.2011), η πιστοποίηση Εφαρμογής των Διαδικασιών επιβεβαιώνει τη προσήλωση του ΔΕΣΦΑ στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους Χρήστες του ΕΣΦΑ και τη δέσμευσή του για τη συνεχή βελτίωσή τους. Ήδη, έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αναβάθμιση του Πληροφοριακού Συστήματος με σκοπό την υποστήριξη των δημοφιλέστερων πλοηγών του Διαδικτύου και λειτουργικών κινητών τηλεφώνων. Περαιτέρω, εντός του 2012, προγραμματίζεται η έκδοση εφαρμογής και πιστοποίησης του Συστήματος Ασφάλειας Διαχείρισης Πληροφοριών του ΔΕΣΦΑ κατά το πρότυπο ISO 27000, ενώ ταυτόχρονα το προσωπικό της Διεύθυνσης Εμπορίας Ρυθμιζόμενων Υπηρεσιών αναπτύσσει και το Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών Φυσικού Αερίου, η εγκατάσταση και διαχείριση του οποίου αποτελεί ευθύνη του ΔΕΣΦΑ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου