Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Κλοπή Καλωδίων σε Αντλιοστάσιο της ΔΕΗ στα Πετρανά

Ζημιές στο αντλιοστάσιο της ΔΕΗ στα Πετρανά, προκάλεσε σπείρα ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση, η οποία ξήλωσε εκατοντάδες μέτρα καλωδίων χαλκού, τα οποία ετοιμαζόταν να φορτώσουν σε φορτηγάκι, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή, ενώ συνελήφθη ένα μέλος της σπείρας.
Όπως αναφέρει σε άρθρο του ο Χρήστος Βήττας του e-ptolemeos.gr, η επιχείρηση κλοπής και η δολιοφθορά έγινε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο ενδιάμεσο αντλιοστάσιο της ΔΕΗ σε ύψωμα δίπλα από τα Πετρανά, το οποίο λειτουργεί επικουρικά στο κεντρικό αντλιοστάσιο της λίμνης Πολυφύτου, από την οποία υδροδοτούνται και ψύκονται οι ατμοηλεκτρικοί σταθμοί της ΔΕΗ. Η ομάδα που αποτελούνταν από τέσσερις ομογενείς κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Κοζάνης, πήγε το απόγευμα του Σαββάτου, εφοδιασμένοι με κόφτες και εργαλεία, καθώς και με φορτηγάκι, στο οποίο θα φόρτωναν και θα μετέφεραν τα κλοπιμαία.
Όμως οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον φύλακα του αντλιοστασίου της ΔΕΗ της περιοχής Βαθυλάκου, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία. Στο μεταξύ, τα επιτήδεια μέλη της σπείρας είχαν ξηλώσει διακόσια μέτρα καλωδίων, τα οποία ήταν έτοιμα να φορτώσουν στο φορτηγάκι, με το οποίο θα τα μετέφεραν και θα τα διέθεταν προς πώληση. Επιτόπου έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης και του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Σερβίων. Οι τέσσερις δράστες τράπηκαν σε φυγή. Οι τρεις επιβιβάστηκαν στο φορτηγάκι και εξαφανίστηκαν, ενώ ο τέταρτος δεν πρόλαβε να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο και διέφυγε πεζός. Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη στο σπίτι του στα Πετρανά. Από την προανάκριση προέκυψε ότι και τα υπόλοιπα τρία μέλη της σπείρας που διέφυγαν τη σύλληψη είναι ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση.
Κατασχέθηκαν τα καλώδια που ξηλώθηκαν από το αντλιοστάσιο και αποδόθηκαν στη ΔΕΗ, πλην όμως το αντλιοστάσιο υπέστη ζημιές και πρέπει τα καλώδια να αντικατασταθούν.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ οι τρεις συνεργοί του αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές.


Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου