Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Έναρξη Λειτουργίας για Δύο Μονάδες ΑΠΕ της Enel Green Power σε Κόρινθο και Ηλεία


Η Enel Green Power εδραιώνει την παρουσία της στον Ελληνικό κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω της λειτουργίας δύο νέων έργων – ενός αιολικού κι ενός φωτοβολταικού πάρκου – που βρίσκονται στην περιοχή της Πελοποννήσου. Χάρη στα νέα αυτά έργα η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της Enel Green Power στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 228 MW
Το πρώτο έργο είναι το αιολικό πάρκο της Κορίνθου, το αποίο εκτείνεται στις περιοχές του Χλογού και του Προφήτη Ηλία, κοντά στην πόλη της Κορίνθου, στη βορειοανατολική Πελοπόννησο. Το αιολικό αυτό πάρκο αποτελείται από 32 ανεμογεννήτριες των 0,85 MW η καθεμία και με συνολική εγκατεστημένη ισχύ που ξεπερνά τα 27 MW, ενώ αναμένεται να παράγει 57 εκατομμύρια kWh σε ετήσιο επίπεδο.
Το δεύτερο έργο, το οποίο μόλις ξεκίνησε τη λειτουργία του, είναι το φωτοβολταικό έργο Κουρτέσι ΙΙ, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Ηλείας. Η συγκεκριμένη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση, η οποία βρίσκεται επί εδάφους, έχει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 4,8 MW και αναμένεται να παράγει περίπου 6,15 εκατομμύρια kWh ετησίως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η καθαρή ενέργεια που θα παράγεται από τα έργα αυτά θα μειώσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 70.000 τόννους CO2 το χρόνο.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου