Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Απαλλάσσονται 1550 Γερμανικές Επιχειρήσεις από την Καταβολή του Τέλους ΑΠΕ


Η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να απαλλάξει 1550 μεγάλες εταιρείες από την καταβολή του τέλους ΑΠΕ, προκειμένου να τονώσει την εγχώρια οικονομία. Παράλληλα όμως, η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς θεωρείται άδικη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που επωμίζονται κανονικότατα το συγκεκριμένο κόστος.
Ακόμη ένα επιχείρημα των πολέμιων της συγκεκριμένης απόφασης είναι και το ότι δεν στέλνει τα σωστά μηνύματα σχετικά με την δέσμευση της κυβέρνησης στην ανάπτυξη των ΑΠΕ. Παρόλα αυτά, το περιοδικό Σπίγκελ αναφέρει ότι η κυβέρνηση Μέρκελ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να απαλλαγούν 1550 επιχειρήσεις από το τέλος ΑΠΕ. Πιο συγκεκριμένα, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Οικονομικών και Εξαγωγών ενημέρωσε τις εν λόγω εταιρείες στα μέσα Δεκεμβρίου ότι με το νέο νόμο για τις ΑΠΕ δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν το συγκεκριμένο τέλος που κανονικά έχει ως σκοπό την στήριξη του κλάδου της πράσινης ενέργειας.
Από την πλευρά τους, οι Πράσινοι της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι οι τυχερές εταιρείες θα γλιτώσουν γύρω στα 4 δις. ευρώ ως αποτέλεσμα του συγκεκριμένου μέτρου, ενώ παράλληλα θα πρέπει να αυξηθούν σε ένα βαθμό οι λογαριασμοί των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να αντισταθμιστεί η απώλεια των εσόδων.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου