Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Στην Τελική Ευθεία η Μετακίνηση των Αποθηκών Πετρελαιοειδών από τη Λάρνακα

Μετά την επιλογή του στρατηγικού επενδυτή για την ανέγερση του κρατικού τερματικού πετρελαιοειδών, η διαδικασία για τη μετακίνηση των αποθηκών καυσίμων και υγραερίου από τη Λάρνακα εισέρχεται στην τελική ευθεία, δήλωσε χθες ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης.

Ο κ. Συλικιώτης συναντήθηκε την Πέμπτη με φορείς της Λάρνακας, τους οποίους ενημέρωσε για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να επιλέξει την ολλανδική εταιρεία Vopak ως τον στρατηγικό επενδυτή για την ανέγερση του κρατικού τερματικού καυσίμων στο Βασιλικό και ότι η διαπραγμάτευση με την εν λόγω εταιρεία αρχίζει τον Ιανουάριο.

Ο υπουργός Εμπορίου εξήγησε πως οι εταιρείες θα πρέπει να μετακινηθούν από τη Λάρνακα είτε μέσω της επιλογής του κρατικού τερματικού είτε μέσω της εταιρείας που ανεγείρει ιδιωτικό τερματικό είτε με την κατασκευή δικών τους αποθηκών.

Δεσμεύτηκε ακόμη ότι θα ξανασυναντηθεί με τους φορείς της Λάρνακας περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης είπε ότι το θέμα της μετακίνησης των αποθηκών πετρελαιοειδών, αποτελεί προτεραιότητα διότι απορρέει από τη συμφωνία που υπογράφτηκε μεταξύ του δήμου και του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και από το γεγονός ότι τίθεται θέμα ασφάλειας των κατοίκων, όπως αναφέρουν αι έρευνες αρμόδιων κρατικών τμημάτων.

«Χωρίς να κινδυνολογούμε, υπογραμμίζουμε ότι υπάρχει ακόμη μια ανάγκη αδήριτη πλέον για τη μετακίνηση», πρόσθεσε.

Πηγή ''Φιλελεύθερος''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου