Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Θετικό το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στο Αιολικό Πάρκο Βερμίου


Θετικά αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης σχετικά με τη δημιουργία του «Αιολικού Πάρκου Βερμίου», το οποίο θα αποτελείται από 174 ανεμογεννητριών και θα έχει κόστος κοντά στα 750 εκατ. ευρώ, ενώ θα κατασκευαστεί σε περιοχές των δήμων Εορδαίας, Βέροιας και Νάουσας.
Όπως αναφέρει το kozanitv, εκεί που οι εισηγήσεις των τοπικών συμβουλίων ήταν θετικές το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε θετικά, ενώ αρνητικά αποφάσισε στις περιπτώσεις που υπήρχαν αρνητικές εισηγήσεις από τα τοπικά συμβούλια.
Έτσι, 57 ανεμογεννήτριες από τις συνολικά 174 θα εγκατασταθούν σε περιοχές του Δήμου Εορδαίας και συγκεκριμένα στις περιοχές Ερμακιάς, Σπηλιάς, Καρυοχωρίου και Κομνηνών, ενώ αρνητικές ήταν οι εισηγήσεις για τις περιοχές Πύργων και Μεσοβούνου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση, ενώ ακούστηκαν οι τοποθετήσεις των τοπικών συμβουλίων των περιοχών που θα εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες. Όπως τόνισε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου «ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών, των οποίων οι θέσεις ήταν απόλυτα σεβαστές. Οφείλουμε να προχωρήσουμε με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σεβόμενοι πάντα τη γνώμη των τοπικών κοινωνιών, αλλά και το περιβάλλον».
Σύμφωνα με τον περιβαλλοντολόγο της εταιρείας κ. Βλαμάκη, πάντως, το έργο δεν θα επηρεάσει τις χρήσεις γης και την πανίδα της περιοχής, ενώ αναμένεται η έγκριση περιβαλλοντικών όρων.
Το πάρκο που θα είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια έχει συνολική ισχύ 614 MW και φορέας κατασκευής και διαχείρισης του έργου είναι η εταιρεία «Αιολική Βερμίου Ε.Ε.», ενώ στην επένδυση συμμετέχει η ξένη εταιρεία «Acciona Ενεργειακή A.E.».
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου