Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Δυναμική Eσοδος της SMA στην Κινέζικη Αγορά Φωτοβολταϊκών


Η SMA υπέγραψε συμβόλαιο στη Σαγκάη, για την εξαγορά του πλειοψικού μεριδίου 72.5% της Jiangsu Zeversolar New Energy Co., Ltd., μίας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών παραγωγής μετατροπέων στην κινέζικη αγορά. Η Zeversolar παρέχει προϊόντα, ειδικά προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της κινέζικης αγοράς φωτοβολταϊκών. Με αυτήν την κοινοπραξία, η SMA διασφαλίζει την πρόσβασή της στην αναπτυσσόμενη κινέζικη αγορά και παγιώνει στρατηγικά τη θέση της ως παγκόσμιος ηγέτης.
«Μέσα στα επόμενα χρόνια η Κίνα θα αναδειχθεί στη μεγαλύτερη αγορά φωτοβολταϊκών στον κόσμο. Έως τώρα, δεν είχαμε πρόσβαση σε αυτήν την αγορά λόγω των τοπικών ιδιαιτεροτήτων. Συνεπώς, η απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου στη Zeversolar είναι στρατηγικής σημασίας για εμάς. Αξιοποιούμε την ιστορική ευκαιρία να τοποθετήσουμε επιτυχώς την SMA σε μια νέα, αναπτυσσόμενη αγορά, και να ενδυναμώσουμε περαιτέρω τη θέση μας ως παγκόσμιος ηγέτης της φωτοβολταϊκής αγοράς», λέει ο εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου και CEO της SMA, Pierre-Pascal Urbon. Επίσης, δίνει έμφαση στα θετικά αποτελέσματα που προκύπτουν από τη συναλλαγή: «Μέσω της συναλλαγής, η SMA μπορεί να ανοίξει τις διόδους των προμηθειών στην Κίνα πιο γρήγορα από το προβλεπόμενο, και συνεπώς, να προχωρήσει σε επιπρόσθετα μέτρα μείωσης κόστους με γρηγορότερο ρυθμό».

Η SMA σχεδιάζει να αξιοποιήσει την κοινοπραξία κατά κύριο λόγο για να στηρίξει την ολοκληρωμένη παρουσία της στην κινέζικη αγορά. Μέσω της συμφωνίας αυτής, η SMA μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της τοπικής αγοράς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Με αυτήν την κοινοπραξία η SMA κερδίζει την πρόσβαση σε προϊόντα, ειδικά προσαρμοσμένα στις ξεχωριστές ανάγκες της κινέζικης αγοράς. Ως κορυφαίος κατασκευαστής στην Κίνα, η Zeversolar συνεργάζεται με επιφανείς πελάτες και διαμορφωτές αποφάσεων στην τοπική ενεργειακή αγορά. Θα εξυπηρετούμε την κινέζικη αγορά μέσω της σύγχρονης μονάδας παραγωγής στο Yangzhong και με τις διαδικασίες που ήδη εφαρμόζονται εκεί, θα είμαστε σε θέση να αυξήσουμε γρήγορα την παραγωγική μας βάση», λέει ο Pierre-Pascal Urbon. Είναι πάντα στη φιλοσοφία της SMA να παράγει τα προϊόντα της σε τοπικό επίπεδο, οταν αυτό απαιτείται από τις συνθήκες της τοπικής αγοράς. Ακολουθώντας αυτήν την αρχή, εγκαθιδρύσαμε έγκαιρα μονάδες παραγωγής και στη Βόρεια Αμερική, ώστε να τοποθετηθούμε ηγετικά στην αγορά της περιοχής αυτής», εξηγεί ο Pierre-Pascal Urbon.
Ο Chen Yulong, Chief Executive Officer στην Zeversolar, είναι επίσης ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την υπογραφή της συμφωνίας: «Καταφέραμε να τοποθετήσουμε επιτυχώς τη Zeversolar στην κινέζικη αγορά κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Με αυτήν την κοινοπραξία, δημιουργούμε ένα σταθερό μέλλον για την εταιρεία και θα είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε ακόμα ταχύτερα τα σχέδιά μας για ανάπτυξη. Με την εμπειρία της SMA να προστίθεται στη δική μας, θα είμαστε σε θέση να συμβουλεύουμε τους Κινέζους πελάτες μας στην ενεργειακή αγορά, όταν πρόκειται για το ολοένα και σημαντικότερο ζήτημα της σύνδεσης στο δίκτυο, και συνεπώς να ξεχωρίζουμε από τους ανταγωνιστές μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η διοίκησή μας στηρίζει πλήρως τη συναλλαγή και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη της Zeversolar», λέει ο Chen Yulong.
Η εταιρική αξία της Zeversolar - βάσει του μεριδίου 72,5% της SMA – υπολογίζεται στα 319 εκατομμύρια κινεζικά γουάν ( CNY) – περίπου €40 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτήν, προκειμένου να καθοριστεί η τιμή αγοράς, αφαιρούνται οι καθαρές υποχρεώσεις της εταιρείας. Η αγορά χρηματοδοτείται τοις μετρητοίς. Η οικονομική έναρξη της κοινοπραξίας αναμένεται την 1ηΙανουαρίου 2013. Η συναλλαγή υπόκειται ακόμα στην έγκριση της κινέζικης κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών για την καταπολέμηση των μονοπωλίων. Η E. J. McKay ήταν ο οικονομικός σύμβουλος της SMA, η CMS ο νομικός σύμβουλος και η Deloitte & Touche ο σύμβουλος χρηματοοικονομικών ζητημάτων και ζητήματων φορολογικών ελέγχων. Η Zhenghan ήταν νομικός σύμβουλος της Zeversolar.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου