Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Έντονο το Ενδιαφέρον για Φωτοβολταϊκά στην Κύπρο


Πεντακόσιες πενήντα τρεις αιτήσεις υποβλήθηκαν στη ρυθμιστική αρχή ενέργειας Κύπρου για Εξαιρέσεις από Άδεια Κατασκευής για μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού από φωτοβολταϊκά συστήματα,τα οποία επιθυμούν να ενταχθούν στα Σχέδια Χορηγιών του Ειδικού Ταμείου ΑΠΕ & ΕΞΕ για τα έτη 2012 και 2013.
Από αυτές, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΡΑΕΚ, που ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των αιτήσεων, οι είκοσι μία αποσύρθηκαν με αίτημα των αιτητών, εκατόν ογδόντα μία δεν ήταν πλήρεις και τριακόσιες πενήντα μια ήταν πλήρεις και αξιολογήθηκαν, σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης που είχαν δημοσιοποιηθεί από τη ΡΑΕΚ στις ανακοινώσεις της, με ημερομηνίες 28/6/2012 και 5/7/2012.

Ενόψει των πιο πάνω, η ΡΑΕΚ αποφάσισε την έκδοση αριθμού αδειών για φωτοβολταϊκά πάρκα που αντιστοιχούν σε συνολική ισχύ 1,7ΜW,όπως προβλέπεται στο εγκεκριμένο Σχέδιο Χορηγιών του 2012.
Οι υπόλοιπες αιτήσεις θα τύχουν διαχείρισης εντός του 2013, ανάλογα με τα Σχέδια Χορηγιών που θα αποφασίσει η πολιτεία για τα επόμενα δύο χρόνια.
Η αξιολόγηση έγινε μέσα στα πλαίσια της διαδικασίας που διαμορφώθηκε από τη ΡΑΕΚ μετά από διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενος φορείς και υπηρεσίες και μετά από τη δημόσια ακρόαση που πραγματοποιήθηκε με όλους τους ενδιαφερόμενους.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου