Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Έκκληση στον Ομπάμα από το Πετρελαϊκό Λόμπι των ΗΠΑ


Το πετρελαϊκό λόμπι των ΗΠΑ επιχειρεί να προσεγγίσει τον Αμερικανό πρόεδρο, μετά από αρκετά χρόνια παγωμένων σχέσεων, λόγω της πρόθεσης του τελευταίου να στηρίξει τις ΑΠΕ και να περιορίσει σε ένα βαθμό τις δραστηριότητες των εταιρειών πετρελαίου.
Στα πλαίσια αυτά, ο Τζακ Τζέραρντ, επικεφαλής του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου, το οποίο εκπροσωπεί 500 επιχειρήσεις του κλάδου, δήλωσε ότι ελπίζει πως ο πρόεδρος Ομπάμα θα τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις σχετικά με τη στήριξη των παραγωγών υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, πρώτη δοκιμασία των σχέσεων των δύο πλευρών θα αποτελέσει η υλοποίηση ή απόρριψη του νέου αγωγού Keystone XL που έχει στόχο να μεταφέρει πετρέλαιο από τον Καναδά στις ΗΠΑ. Επίσης, σημαντική αξιολογείται από τις πετρελαϊκές και η ελευθερία χρήσης των δημοσίων εκτάσεων για γεωτρήσεις στο εξής, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς το άφθονο σχιστολιθικό αέριο που έχει ανακαλυφθεί τα τελευταία χρόνια.
Τέλος, αγκάθι για τις διμερείς σχέσεις αποτελεί διαχρονικά η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, η οποία επιχειρεί να θέσει όρια στις εκπομπές ρύπων των μεγάλων ρυπαντών, στους οποίους συγκαταλέγονται και οι πετρελαϊκές.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου