Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ως τα Τέλη Ιανουαρίου η Ρωσική Απάντηση για Σύνδεση της ΠΓΔΜ με τον South Stream

Ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ Ζόραν Στάβρεσκι δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου η χώρα θα έχει οριστική απάντηση από τη ρωσική πλευρά σχετικά με τη συμφωνία για τη σύνδεση της χώρας στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream.

Ο κ. Στάβρεσκι σημείωσε ότι αναμένει θετική απάντηση από τη ρωσική πλευρά, γεγονός που, σύμφωνα με τον ίδιο, θα επιτρέψει να προχωρήσουν τα επόμενα στάδια, όπως η σύσταση μεικτής εταιρίας και η κατασκευή της διακλάδωσης προς την ΠΓΔΜ.

Υπενθυμίζεται ότι αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Ζόραν Στάβρεσκι, παραβρέθηκε στην έναρξη των εργασιών κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream που πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου, στο θέρετρο Ανάπα, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Ο επικεφαλής του γραφείου της Gazprom στην ΠΓΔΜ Σεργκέι Ικονίκοφ, είχε δηλώσει ότι η ΠΓΔΜ προσκλήθηκε να παρακολουθήσει την τελετή έναρξης των εργασιών κατασκευής του South Stream ως ένας πραγματικός, πιθανός συνεργάτης, ο οποίος δεν έχει ακόμη υπογράψει συμφωνία με τη Ρωσία.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου