Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Αγροτικά Φ/Β: Επιστολή της ΠΑΣΕΓΕΣ προς ΥΠΟΙΚ για Απόσυρση της Διάταξης για την Έκτακτη Εισφορά


Επιστολή – παρέμβαση προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα απέστειλε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, με την οποία ζητά την απόσυρση της διάταξης που επιβάλλει φόρο της έκτακτης εισφοράς επί του τζίρου των φωτοβολταϊκών για αγρότες – επενδυτές.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ:
"Στο σχέδιο νόμου για τις ρυθμίσεις στη φορολογία εισοδήματος που πρόσφατα κατατέθηκε στη Βουλή, περιλαμβάνεται διάταξη η οποία πλήττει εκ νέου τους επαγγελματίες αγρότες που εγκαθιστούν και λειτουργούν φωτοβολταϊκούς σταθμούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την παράγραφο 22 του άρθρου 3 του νομοσχεδίου αυτού, η έκτακτη ειδική εισφορά, η οποία επιβλήθηκε προηγούμενα, με το νόμο 4093/2012, δεν εκπίπτει του φόρου εισοδήματος που αποκτούν οι επαγγελματίες αγρότες από την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας.
Τονίζεται ότι η έκτακτη αυτή ειδική εισφορά, κυμαινόμενη από 25 έως 30% επί των ακαθαρίστων εσόδων, όπως έχει επανειλημμένα επισημανθεί από την ΠΑΣΕΓΕΣ, θα έπρεπε, τουλάχιστον, να αναφέρεται στα καθαρά έσοδα που προκύπτουν. Ωστόσο, αντί της επιβαλλόμενης αυτής διόρθωσης, διαπιστώνεται ότι με την αναφερόμενη διάταξη του νομοσχεδίου προκύπτει επιβολή φόρου και επί της έκτακτης αυτής εισφοράς, στοιχείο που οδηγεί στην παράλογη απαίτηση επιβολής φόρου σε ήδη επιβληθέντα φόρο.
Κρίνεται συνεπώς απόλυτα αναγκαίο να αποσυρθεί άμεσα η αναφερόμενη αυτή διάταξη.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ
Τζανέτος Καραμίχας"
Κοινοποιήσεις :
1. κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη – Υπουργό Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων
2. κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου – Υφυπουργό ΠΕΚΑ
3. κ. Μόσχο Κορασίδη, Γεν. Γραμματέα ΥΠΑΑΤ
4. κ.κ. Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου