Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Δεκάδες Δισεκατομμύρια Απαιτούνται για την Αναβάθμιση του Γερμανικού Δικτύου Ηλεκτρισμού


Η επέκταση και αναβάθμιση του γερμανικού ηλεκτρικού δικτύου προκειμένου να δεχτεί μεγάλη ποσότητα ΑΠΕ, θα απαιτήσει τεράστια ποσά της τάξης των 27,5 έως 42.5 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την δημόσια ενεργειακή υπηρεσία Dena.
Νεότερες εκτιμήσεις της υπηρεσίας κάνουν λόγο για την ανάγκη 135.000-193.000 χιλιομέτρων νέων γραμμών ως το έτος 2030. Επίσης, άλλα 21.000-25.000 χιλιόμετρα γραμμών θα πρέπει να αναβαθμιστούν ώστε να γίνει εφικτή η υψηλή διείσδυση των ΑΠΕ στο ηλεκτρικό σύστημα της χώρας, όπως αυτή προβλέπεται από τους εθνικούς στόχους.
Οι συντάκτες της σχετικής έκθεσης τονίζουν επίσης ότι λόγω του αυξανόμενου μεριδίου των μικρών φωτοβολταϊκών και αιολικών, το δίκτυο διανομής θα πρέπει στο εξής να είναι σε θέση να μεταφέρει την πλεονάζουσα ενέργεια στο εθνικό δίκτυο. Αυτό είναι κάτι που δεν είναι εφικτό σήμερα, προειδοποιεί ηDena.
Τέλος, η υπηρεσία τονίζει ότι το υφιστάμενο ρυθμιστικό καθεστώς δεν παρέχει αρκετά κίνητρα ώστε να επεκτείνουν και να αναβαθμίσουν οι αρμόδιες επιχειρήσεις τα δίκτυα που διαχειρίζονται.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου